Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalului şahului brăilean

Festivalul este finanţat de către Direcţia pentru Sport a Judeţului Brăila şi sponsorizat pentru a noua oară de preşedintele de onoare al clubului Orizont 64, deputatul Viorel Balcan, el însuşi jucător de categoria I.
"Festivalul şahului brăilean este una dintre cele mai cunoscute competiţii din ţară, a fost înfiinţat în anul 2001 şi sper să rămână tradiţional în oraşul de la Dunăre. La ediţia precedentă s-a consemnat şi un record de participare, pentru că la startul turneului s-au aliniat 136 de concurenţi din România, Bulgaria şi Republica Moldova", precizează Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului organizator.
Până miercuri şi-au anunţat participarea o serie de şahişti valoroşi din ţară, vicecampioni naţionali şi componenţi ai loturilor naţionale ale ţării, printre ei numărându-se jucătorii de categoria I, George Baciu, Cosmin Neagu şi Robert Miroi, toţi din Bucureşti, Vlad Tomescu din Piatra Neamţ, Mihai Covaci din Mangalia precum şi doi dintre cei mai în formă şahişti de la Orizont 64, Gabriel Voicu şi Victor Mocanu.
Au mai confirmat participarea reprezentanţi ai sportului minţii din Bacău, Suceava, Galaţi şi Buzău, iar lista rămâne deschisă până vineri, înainte de şedinţa tehnică.
Turneul se va derula pe parcursul a 7 runde, sistem elveţian şi va fi arbitrat de Mircea Radu din Bucureşti.
Contactat telefonic, Viorel Balcan, preşedintele de onoare al clubului Orizont 64, a spus pregătirile sunt aproape de final, că s-au făcut eforturi ca toţi concurenţii să se simtă bine la Brăila şi că îşi doreşte ca în acest an marele trofeu să fie obţinut de un jucător de pe plan local: "Şahul juvenil brăilean este într-un progres vizibil şi sper ca ediţia a IX-a să fie câştigată de un brăilean".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii