Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Festivalul Zile si Nopti de Teatru European", pe ultima suta de metri

Mai sint aproximativ doua saptamini pina cind, la Braila, se va desfasura "Festivalul Zile si Nopti de Teatru European", in perioada 7 - 14 septembrie. In cadrul evenimentului sint programate 25 de reprezentatii din tara si din strainatate, ce marcheaza "Anul European al dialogului intercultural" sub deviza "Europa via Balcani". Spectacolele se vor desfasura in Sala Mare si Studio a Teatrului "Maria Filotti", in Sala Centrului Cultural pentru Tineret, la Clubul Festivalului, in Sala de Conferinte si la Gradina de vara.
La editia din acest an participa teatre din Serbia, Bulgaria, Macedonia, Croatia, Grecia, Albania, Turcia, care, alaturi de teatre importante din Romania precum Nationalul din Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Metropolis, Teatrul German din Timisoara, Teatrele din Brasov, Piatra Neamt sau Galati, vor dezbate intr-un colocviu special probleme ale teatrelor din Balcani si sud-estul Europei reprezentate de NETA (New European Theatre Network) cu sediul la Ljublijans, organizatie la care Teatrul "Maria Filotti" urmeaza sa se afilieze. In acest cadru va avea loc si colocviul cu tema "Balcanii intre pitoresc si realitate". Festivalul a stabilit legaturi cu alte structuri europene focalizate pe aceasta zona ca Balcans Transit din Caen, Franta, Factory, Trans - Adriatic Theatre Company, Maison d'Europe et d'Orient de la Paris, care vor vizita Teatrul "Maria Filotti" cu ocazia festivalului. In acelasi timp, Festivalul de la Braila sustine editarea de catre Fundatia Camil Petrescu a unei culegeri de dramaturgie din Balcani, ce se va lansa in prezenta unora dintre autori, precum Stefan Capaliku din Albania sau Dejan Dukovski din Macedonia.
Importanta festivalului de la Braila din acest an sporeste prin inserarea sectiunii Sebastian, cu ocazia centenarului scriitorului brailean de origine iudaica si a celor 60 de ani de la constituirea statului Israel. In aceste imprejurari vor fi prezentate spectacole cu piese de Mihail Sebasian sau inspirate de dramatica biografie a autorului de notorietate mondiala. De asemenea, va avea loc si un colocviu teoretic cu participarea Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica si a Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru.
"Festivalul Zile si Nopti de Teatru European" este organizat de Teatrul "Maria Filotti" si Primaria Braila, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor si al Consiliului Judetean Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii