Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul "Zile si nopti de teatru european la Braila" a pierdut trei spectacole

Cu numai doua saptamini inainte de deschiderea festivalului "Zile si nopti de teatru european la Braila", conducerea Teatrului "Maria Filotti" a fost nevoita sa renunte la trei spectacole care fusesera incluse in program. S-a renuntat la spectacolul de teatru-dans "Dulceamar" de la Constanta, la "Prostii sub clar de luna" al Teatrului "Bacovia" din Bacau si la spectacolul "Orasul" al Teatrului "Act" de la Bucuresti.
Directorul Veronica Dobrin a spus ca s-a ajuns la aceasta situatie din mai multe motive. Bugetul festivalului nu este unul foarte generos, chiar daca Primaria sprijina organizarea festivalului, si este nevoie sa se faca anumite reduceri ale cheltuielilor, dar si pentru ca la unele reprezentatii sint necesare anumite exigente tehnice care nu s-au putut rezolva. "Sint constienta ca Primaria nu este foarte bogata, dar sper sa ne sprijine pentru ca festivalul nu este o actiune singulara a institutiei noastre, este o actiune a orasului. Cheltuielile trec de nivelul celor de acum doi ani si sper ca Primaria sa ne ajute. Din punct de vedere organizatoric am incercat sa suprapunem cit mai putine evenimente si reprezentatii, astfel ca publicul sa se poata bucura de tot ce vrem sa le oferim. De un real ajutor au fost, in acest sens, Vivi Dehelean si Radu Nichifor, care s-au implicat foarte mult in organizarea festivalului", a spus directorul Veronica Dobrin.
Referitor la bugetul festivalului, directorul economic al Primariei, Stoica Anghelescu, a precizat ca prin bugetul teatrului s-a alocat o anumita suma pentru festival, dar ca solicitarea de suplimentare a bugetului venita din partea conducerii teatrului nu va ramine fara ecou. "Ii vom ajuta. Probleme vor fi in special cu plata cazarii celor care vin in festival, insa acesti bani se vor plati la sfirsitul lunii septembrie, cind se va face rectificarea bugetara si se va rezolva problema. Ii ajutam pentru ca este un eveniment foarte important pentru Braila, cu ecou la nivel international", a spus directorul economic al Primariei, Stoica Anghelescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii