Mergi la conţinutul principal

"Festivalul Sanselor Tale" si-a deschis portile pentru braileni

Consiliul Judetean Braila si Fundatia "Lumina" in parteneriat cu autoritati publice locale si judetene, institutii de cultura, unitati de invatamint si organizatii neguvernamentale deruleaza, in perioada 5 - 10 noiembrie a.c., a VIII-a editie a "Festivalului Sanselor Tale". In tot cursul acestei saptamini vor avea loc in Braila ample manifestari care vor sustine ideea "educatiei pe tot parcursul vietii". Festivalul si-a deschis portile ieri, la Casa Tineretului, unde s-au reunit elevi ai Scolii de Arta "Vespasian Lungu" si reprezentanti ai Organizatiei "Trebuie!" si ai Fundatiei "Pro Homini".
Spectatorii au privit incintati dansurile prezentate de talentatii elevi ai claselor de dans sportiv si modern, instruiti de prof. Paula Stoia si Liliana Stan. La Casa Tineretului au evoluat si copii de la clasa de canto a prof. Adriana Toma. Dupa spectacol cei prezenti au putut admira expozitia de obiecte realizate de copii si virstnici "Bunici si nepoti" organizata de Fundatia "Pro Homini". Expozitia a inclus mileuri, covorasul "Raza de soare", felicitari, pietre pictate, sticle pictate, colaje si papusi. Organizatia "Trebuie!" a prezentat expozitia "Invatam sa traim impreuna" care a cuprins tablouri, picturi pe obiecte din sticla, vaze, boluri, luminari, felicitari realizate de tineri si adulti cu handicap mintal sever.
Sloganul acestei editii este "Educatia pentru egalitatea de sanse". Evenimentul anual se inscrie intr-o ampla miscare de dezvoltare a Europei ca spatiu comun al educatiei. Festivalul vine in sprijinul celor care doresc sa cunoasca oferta de formare formala, non-formala si informala. "In actiunile din cursul acestei saptamini vor fi implicate mai multe institutii publice si organizatii neguvernamentale. Dorim sa promovam toate persoanele care s-au implicat in formarea continua a adultilor. Cind vorbim despre educatia formala facem referire la furnizorii de formare profesionala. Persoanele care doresc sa urmeze cursuri de calificare vor putea studia oferta. Educatia non-formala inseamna tot ce face o persoana, prin vointa ei, pentru a se perfectiona. Ne referim aici la calitatea unui om de a fi autodidact. Educatia informala se refera la actualizarea cunostintelor. Prin actiunile noastre vrem sa stimulam interesul pentru informare, astfel incit oamenii sa-si schimbe atitudinea fata de comunitate si sa comunice mai usor", ne-a declarat Maria Jerlaeanu, director executiv al Fundatiei "Lumina".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro