Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Festivalul Sanselor Tale" si-a deschis portile pentru braileni

Consiliul Judetean Braila si Fundatia "Lumina" in parteneriat cu autoritati publice locale si judetene, institutii de cultura, unitati de invatamint si organizatii neguvernamentale deruleaza, in perioada 5 - 10 noiembrie a.c., a VIII-a editie a "Festivalului Sanselor Tale". In tot cursul acestei saptamini vor avea loc in Braila ample manifestari care vor sustine ideea "educatiei pe tot parcursul vietii". Festivalul si-a deschis portile ieri, la Casa Tineretului, unde s-au reunit elevi ai Scolii de Arta "Vespasian Lungu" si reprezentanti ai Organizatiei "Trebuie!" si ai Fundatiei "Pro Homini".
Spectatorii au privit incintati dansurile prezentate de talentatii elevi ai claselor de dans sportiv si modern, instruiti de prof. Paula Stoia si Liliana Stan. La Casa Tineretului au evoluat si copii de la clasa de canto a prof. Adriana Toma. Dupa spectacol cei prezenti au putut admira expozitia de obiecte realizate de copii si virstnici "Bunici si nepoti" organizata de Fundatia "Pro Homini". Expozitia a inclus mileuri, covorasul "Raza de soare", felicitari, pietre pictate, sticle pictate, colaje si papusi. Organizatia "Trebuie!" a prezentat expozitia "Invatam sa traim impreuna" care a cuprins tablouri, picturi pe obiecte din sticla, vaze, boluri, luminari, felicitari realizate de tineri si adulti cu handicap mintal sever.
Sloganul acestei editii este "Educatia pentru egalitatea de sanse". Evenimentul anual se inscrie intr-o ampla miscare de dezvoltare a Europei ca spatiu comun al educatiei. Festivalul vine in sprijinul celor care doresc sa cunoasca oferta de formare formala, non-formala si informala. "In actiunile din cursul acestei saptamini vor fi implicate mai multe institutii publice si organizatii neguvernamentale. Dorim sa promovam toate persoanele care s-au implicat in formarea continua a adultilor. Cind vorbim despre educatia formala facem referire la furnizorii de formare profesionala. Persoanele care doresc sa urmeze cursuri de calificare vor putea studia oferta. Educatia non-formala inseamna tot ce face o persoana, prin vointa ei, pentru a se perfectiona. Ne referim aici la calitatea unui om de a fi autodidact. Educatia informala se refera la actualizarea cunostintelor. Prin actiunile noastre vrem sa stimulam interesul pentru informare, astfel incit oamenii sa-si schimbe atitudinea fata de comunitate si sa comunice mai usor", ne-a declarat Maria Jerlaeanu, director executiv al Fundatiei "Lumina".
Categorie articol: 

Comentarii