Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul sanselor tale

Miercuri, la Scoala "Anton Pann" s-a desfasurat concursul de cultura generala intitulat "Si noi avem drepturi". Manifestarea face parte din activitatile organizate in cadrul Festivalului National al Sanselor Tale. In competitie au participat echipaje formate din cinci elevi, de la Scolile nr. 21, 33 si "Anton Pann", de etnii diferite, romi, lipoveni si romani. Scopul concursului a fost acela de a-i face pe elevi sa-si cunoasca drepturile. Elevii au avut de raspuns la 10 intrebari axate pe drepturile copilului. Din juriu au facut parte profesorii Ileana Savu, de la Scoala "Mihai Eminescu" si Gabriela Constantinescu, de la Scoala "Al. I. Cuza". Pina cind juriul a deliberat, echipajele fiecarei scoli participante au prezentat scurte momente artistice. Echipajul Scolii "Anton Pann", intitulat "Floare de colt" si condus de profesoara Dorina Boiangiu a realizat un colaj de melodii. Elevii Scolii nr. 33, "Stelute de argint", au prezentat un program sub indrumarea profesoarei Aurora Lasac, iar echipajul Scolii nr. 21, "Speranta", condus de profesorul Antonia Arama, a prezentat o poezie in limba rusa, una in limba romana si colinde. Dupa toate acestea, au fost desemnati cistigatorii: locul I a fost adjudecat de Scoala nr. 33, locul II a fost cistigat de Scoala "Anton Pann", iar pe locul III s-au clasat elevii Scolii nr. 21. Toti participantii au fost raplatiti cu daruri si diplome. La eveniment a participat si inspectorul pentru invatamint profesional si tehnic, Mihaela Daniela Turcu.

"Ziua portilor deschise"

In perioada 8-13 decembrie, in scolile brailene se desfasoara mai multe actiuni sub genericul "Festivalul sanselor tale".
La Casa Corpului Didactic se organizeaza un Tirg de produse cultural-educative, o expozitie cu produse realizate de elevi. Astazi este programat un seminar privind "Dialogul intercultural - educatie pentru cetatenie democratica si valori europene", iar in perioada festivalului se vor organiza mai multe zile ale portilor deschise in licee, scoli si gradinite. Din festival nu lipsesc conferintele, dezbaterile si cursurile experimentale. De asemenea, mai sint cuprinse in program: masa rotunda "Realizarea orelor suplimentare in viziunea codului muncii", dezbaterea cu tema "Drepturile consumatorului", sesiunea de comunicari "Educatia timpurie pentru valori" si seminarul "Elevi cu nevoi speciale in invatamintul primar".
In aceasta perioada mai sint organizate: concursul privind drepturile copiilor "Si noi avem drepturi", seminariile "Educatie pentru valorile democratiei" si "Refugiatii au dreptul la a doua sansa", expozitia "Sansa de a te cunoaste", prezentarea ofertei curente de locuri de munca si dezbaterea pe tema "Formarea profesionala a adultilor".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii