Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul sahului brailean - o batalie a marilor maestri

Participarea marelui maestru Mihai Marin, unul dintre cei mai titrati sahisti din Romania, la Festivalul sahului brailean face ca batalia pentru locul intii sa fie extrem de dura.
Astfel, in lupta pentru prima pozitie vor fi angrenati actualul campion al Romaniei la sah clasic, Constantin Lupulescu, unul dintre exponentii de elita ai tinerei generatii de mari maestri, Gabriel George Grigore, cistigatorul ultimelor doua editii ale turneului brailean, insa in carti vor intra si maestrii internationali Marius Manolache, invingatorul din 2002 si 2003, vicecampionul national la sah clasic, Vlad Jianu, bulgarul Grigor Grigorov, Ciprian Nanu si Albert Vajda.
La feminin lupta se va da intre maestra internationala Luiza Marin si maestra FIDE, Otilia Baciu.
"Faptul ca la turneul acesta se vor juca numai 9 runde, cu doua mai putin decit la celelalte editii, va face ca fiecare jumatate de punct sa fie extrem de pretioasa. Tinind cont si de faptul ca o parte din elita sahistilor romani va fi prezenta la sala Polivalenta din Braila, consider ca invingatorul va fi cunoscut abia dupa ultima runda", a declarat Viorel Balcan, sponsorul si fondatorul Festivalului sahului brailean.
Pentru a patra oara consecutiv, la aceasta editie a turneului vor fi puse in circulatie plicuri filatelice cu teme sahiste omologate de Asociatia filatelica "Dunarea".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii