Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul Naţional de Folk "Chira Chiralina" a ajuns la a XIII-a ediţie

* pentru concursul care se va desfăşura în perioada 15-16 noiembrie 2019, înscrierile se pot face până pe data de 8 noiembrie

 

 

Cea de a XIII-a ediţie a Festivalul Naţional de Folk "Chira Chiralina" se va desfăşura în acest an în perioada 15-16 noiembrie, iar concurenţii, tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, se pot înscrie până pe data de 8 noiembrie. Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila şi al Teatrului "Maria Filotti" şi este un eveniment competitiv, care are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk, cât şi de continuare a unei importante tradiţii a genului la Brăila. Anul acesta, organizatorii concursului vor oferi premii considerabile:

Marele premiu – 5.000 lei;

Premiul I – 2.500 lei;

Premiul II – 2.000 lei;

Premiul III – 1.500 lei;

Premiul pentru cea mai bună creaţie – 1.000 lei;

Premiul pentru virtuozitate instrumentală – 1.000 lei;

Premiul de popularitate – 1.000 lei.

Prezentator al acestei ediţii va fi Valentin-Cristian Terente, iar calităţile interpretative ale concurenţilor vor fi analizate de un juriu de specialitate: Titus Andrei - Preşedintele juriului, Dorin Şipos, Marian Tudoroiu, Mihaela Trofimov, Marius Matache.

În fiecare seară de festival, vor avea loc recitaluri de muzică folk , susţinute de interpreţi şi trupe îndrăgite de iubitorii acestui gen.

Manifestările încep pe 15 noiembrie 2019, ora 18.00, la Teatrul "Maria Filotti" Brăila cu seara de concurs, după care urmează un microrecital cu Trupa "ANTIC" şi în recital, Trupa "FĂRĂ ZAHĂR".

Pe 16 noiembrie, de la ora 18.00, în aceeaşi locaţie a Teatrului "Maria Filotti" Brăila va avea loc un microrecital susţinut de PAUL ADRIAN TIHAN - câştigătorul ediţiei 2018 ; decernarea Premiilor şi Gala Laureaţilor, iar seara se va încheia cu recitaluri susţinute de MIRCEA RUSU BAND şi PAVEL STRATAN.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii