Mergi la conţinutul principal

Festivalul Mihail Sebastian readuce Brăila la adevăratele valori culturale

• timp de trei zile, manifestarea include piese de teatru, concerte, mese rotunde şi comunicări ştiinţifice, lansări de carte, acte dramaturgice

 

Prin manifestările care se desfăşoară la Teatrul “Maria Filotti”, Brăila începe să redevină oraşul de altădată, în care muzeele se reaşează în matcă, ocrotind şi inspirând artele şi ştiinţele. La început de noiembrie, sub cupola acestei bijuterii arhitecturale a Brăilei sălile teatrului freamătă de spectacole aplaudate la scenă deschisă, au loc lansări de carte, concerte, mese rotunde, comunicări ştiinţifice, acte dramatice, reunite în Festivalul MIHAIL SEBASTIAN, care şi-a pus amprenta pe viaţa culturală a urbei. După cum v-am informat, evenimentul se derulează în perioada 3-5 noiembrie la Teatrul „Maria Filotti” şi la Muzeul de Istorie „Carol l”,şi este organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, cu sprijinul Ministerului Culturii şi în parteneriat cu Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, Comunitatea Evreilor din Brăila, Muzeul Brăilei „Carol I”, Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Judeţean Brăila, Instituţia Prefectului – Judeţul Brăila, Muzeul Judeţean „Panait Istrati” şi Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila.

Joi, 3 noiembrie, reprezentanţii acestor instituţii au fost prezenţi la festivitatea inaugurală alături de invitaţii comunităţilor evreieşti şi au vorbit despre viaţa şi activitatea lui Mihail Sebastian, dr. Ioan Vulpescu, fost ministru al Culturii a prezentat comunicarea „Mihail Sebastian, un umanist într-o lume a extremelor”, iar Ionel Cândea, doctor în Istorie, directorul Muzeului de Istorie „Carol l” a prezentat lucrarea „Notă pe marginea publicisticii lui Mihail Sebastian”.  Manifestările din sala care îi poartă numele lui Mihail Sebastian s-au încheiat cu lansarea volumului „Periplu printre poeţi”, un traseu jalonat de scriitorul Geo Şerban, după care seara s-a încheiat în sala mare a Teatrului cu spectacolul „Jocul de-a vacanţa”, în regia lui Erwin Şimşensohn şi în interpretarea actorilor de la Teatrul „Maria Filotti”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro