Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul internaţional de folclor se reprogramează

• ediţia din acest an a  Festivalului Internaţional de folclor Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării, care urma să se desfăşoare pe Esplanada Dunării în perioada 24-26 iulie va fi  reprogramată

 

Festivalul Internaţional de folclor Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării, ediţia 2020, se reprogramează.

Având în vedere situaţia la nivel naţional şi  internaţional, Hotărârea nr. 29 din 13.06.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la accesul cetăţenilor străini pe teritoriul ţării noastre, Hotărârea nr. 9 din 14.07.2020 a Consiliului Administrativ al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi  Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, manifestarea culturală care era programată să se desfăşoare pe scena de pe Esplanada Dunării în perioada 24-26 iulie urmează să fie reprogramată.

În luarea acestei decizii s-a avut în vedere creşterea alarmantă a numărului de cazuri noi de infectări cu virusul Covid-19, iar organizatorii şi-au manifestat preocuparea pentru siguranţa participanţilor la Festivalul Internaţional de folclor Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării la ediţia din acest an şi, ca măsură de prevenire, s-a luat decizia de reprogramare a evenimentului.

Reamintim că la cea de a  XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării, după concurs, în fiecare seară erau invitaţi să participe în recital solişti îndrăgiţi de muzică populară.

Vineri, pe 24 iulie, ar fi trebuit să susţină recitaluri Silvia

Timiş, câştigătoarea ediţiei 2019 şi Viorica Macovei.

Sâmbătă, pe 25 iulie 2020, pe scena de pe Esplanada Dunării ar fi trebuit să evolueze Iulia Mihai - câştigătoarea premiului I al ediţiei 2017 şi Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu.

Duminică, pe 26 iulie după Gala Laureaţilor, în încheierea acestei ediţii, erau programaţi pentru recitaluri, prezentatorii festivalului - Adina Roşca şi Cătălin Doinaş şi Dinu Iancu Sălăjanu.

Ca în fiecare an, concurenţii şi invitaţii la festival urma să fie acompaniaţi de Orchestra Lăutarii din Republica Moldova, sub bagheta dirijorală a maestrului Nicolae Botgros.
Categorie articol: 

Comentarii