Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul Filmului Rus, la cinematograful de artă “Cinefeel” Brăila

• în acest sfârşit de săptămână, pot fi vizionate câteva pelicule care au făcut istorie în cinematografia rusă

 

În perioada 19 - 21 aprilie, la cinematograful de artă “Cinefeel” Brăila vor rula câteva dintre cele mai interesante filme ruseşti, în cadrul Festivalului Filmului Rus, care propune o selecţie de pelicule şi producţii care au făcut istorie în cinematografia rusă. Evenimentul include şi o expoziţie de fotografie, cu tema “Rusia - file din natură”.

Vineri, 19 Aprilie, de la ora 18.00, va rula “Andrei Rubliov”, o dramă cu caracter biografic care prezintă viaţa pictorului de icoane din secolul al XV-lea. Filmul propune o meditaţie pe tema relaţiei dintre creatorul de artă în general şi epoca în care trăieşte. În contrast cu personajul Andrei Rubliov, descrierea realităţilor Rusiei anilor 1400 este crudă şi dramatică.

Sâmbătă, 20 Aprilie, la 17.00, este programat “Salonul nr. 6”, cea mai tulburătoare ecranizare a nuvelei lui A.P.Cehov. Tot sâmbătă, dar de la ora 19.00, va putea fi văzută “Anna Karenina”, o ecranizare după romanul lui Lev Tolstoi în care lumea este o mare scenă, pe care fiecare trebuie să poarte o mască ce îi ascunde adevăratele trăiri şi sentimente.

Duminică, 21 Aprilie, la 11.00, este programat “Cenuşăreasa”, un film pentru copii. La baza subiectului stă motivul vechiului basm despre harnica Cenuşăreasa, mama vitregă cea rea şi surorile leneşe. Se subînţelege că Evgheni Schwartz, autorul scenariului, l-a prelucrat şi animat ca o comedie, în care descoperim şi grame de umor şi satiră acidă.

Festivalul Filmului Rus este un proiect cultural organizat de Cinematograf Cinefeel, în parteneriat cu Centrul de Creaţie Brăila, “Muzeul Carol I” şi Institutul Cultural Rus.

Biletele la film pot fi rezervate la numărul de telefon 0720.562.933.

 
Categorie articol: 

Comentarii