Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul de Pantomimă şi Teatru Mimat, la Brăila

Brăila va găzdui, în perioada 14-16 octombrie, ediţia din acest an a Festivalului de Pantomimă şi Teatru Mimat. Evenimentul este organizat de Filiala Surzilor Brăila, cu sprijinul Fundaţiei Fiii Brăilei, Teatrului de Păpuşi "Cărabuş", Primăriei Municipiului Brăila şi Avon Cosmetics. La Festivalul de Pantomimă şi Teatru Mimat participă concurenţi din Bacău, Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi, Harghita, Oradea, Piatra-Neamţ, Ploieşti, Piteşti, Satu-Mare, Slatina.
Concursul, care se va desfăşura sâmbătă, 15 octombrie, între orele 14-19.30, la Teatrul de Păpuşi "Cărăbuş", cuprinde patru probe: pantomimă individual, pantomimă perechi, pantomimă de grup, teatru mimat.
În pauza dintre secţiuni, elevii Liceului de Artă "Hariclea Darclee" vor prezenta diverse momente artistice. În finalul concursului va avea loc festivitatea de premiere, câştigătorii fiind răsplătiţi cu diplome, medalii, produse cosmetice şi obiecte electrocasnice.
Prin organizarea Festivalului de Pantomimă şi Teatru Mimat se doreşte reducerea izolării sociale a deficienţilor de auz, descoperirea de noi talente şi conştientizarea deficienţilor de auz de talentul pe care îl au, de faptul că sunt apţi şi au capacitatea de a face artă, de a exprima cu uşurinţă sentimente, de a trezi respectul din partea persoanelor normale pentru deficienţii de auz şi de a sensibiliza opinia publică pentru ca beneficiarii surzi să fie altfel percepuţi de către comunitatea locală. Prin atragerea membrilor către asemenea activităţi se doreşte integrarea lor în societate şi egalizarea şanselor în afirmarea personalităţii lor.
Festivalul de Pantomimă şi Teatru Mimat se organizează în fiecare an de altă filială, care dispune de posibilităţi de organizare. În 2010, festivalul s-a desfăşurat la Oradea, iar anul viitor acesta va avea loc în municipiul Piatra Neamţ.
Categorie articol: 

Comentarii