Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul “Seară de Mai” şi-a desemnat câştigătorii

• Marele premiu a fost câştigat de Florentina –Bianca Bănică, 16 ani

 

La finele săptămânii trecute, în Brăila s-a desfăşurat cea de a X-a ediţie a Festivalului Concurs de Muzică Folk “Seară de Mai”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism “Proilavia”.

Beneficiind de o vreme favorabilă, festivalul, născut în urmă cu 10 ani, într-o curte, în aer liber, a putut continua, în aceeaşi notă, în vasta curte a casei în care a trăit familia armatorului grec Ianis Matukis, din Piaţa Poligon. Vineri, peste 200 de brăileni au fost prezenţi pentru a urmări  programul competiţional de muzică folk, care a cuprins interpretările a 18 solişti, în cele două secţiuni de vârstă, respectiv 9-14 ani şi 15-25 ani.

Juriului, format din Gabriel Lâlă, preşedintele Asociaţiei Clubul de Turism “Proilavia”, Armanda Filipine, profesor la Palatul Copiilor şi ziarist, Iulia Adelina Mihai, profesor la Şcoala Gimanzială “Ecaterina Teodoroiu” şi preot profesor Ioan Păvăloiu, dirijorul Corului Bărbătesc “Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, i-a revenit misiunea de a nota atât calităţile vocale, cât şi tehnica instrumentală a concurenţilor.

Festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor concursului s-au desfăşurat sâmbătă, prilej pentru candidaţi să se afirme cu cele mai bune interpretări. La final, a urcat pe scenă pentru a susţine un recital grupul “Quantum” , format din Monica Anton, Mihnea Poitaşu, Cristian Galiceanu şi Ioan Piron, câştigătorul ediţiei a IX-a a Festivalului “Seară de Mai”.

Premiul I la categoria de vârstă 9-14 ani a fost obţinut de Mara Oprişanu Măciucă, 14 ani, premiul al II -lea de Ioana Diana Axente, 13 ani, premiul al III-lea de Diana Popa, 14 ani, iar menţiune, Mihail Dragoş Cherşunaru, 10 ani. Premiul I la categoria de vârstă 15-25 de ani a fost câştigat de Raluca Tănase, 17 ani, premiul al II-lea de Gabriel Teodor Şcheaua, 16 ani, premiul al III-lea de Andrada Robea, 17 ani şi menţiune, Gabriela Crina Păsculescu, 17 ani.

Marele premiu al Festivalului Concurs de Muzică Folk “Seară de Mai” a fost câştigat de Florentina –Bianca Bănică, 16 ani.

 
Categorie articol: 

Comentarii