Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto "Haricleea Darclee" sub Înaltul Patronaj UNESCO

Marea soprană Mariana Nicolesco a participat, zilele trecute, la Reuniunea de la Paris a Ambasadorilor Onorifici ai Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură. Noul Director General UNESCO, Irina Bokova, a considerat că valoarea demersului şi a realizărilor Marianei Nicolesco legate de patrimoniul mondial al culturii merită deplină recunoştinţă şi a anunţat public acordarea Înaltului Patronaj UNESCO Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclee" şi Cursurilor de măiestrie artistică Master Classes iniţiate de aceasta.
În 2015 se vor împlini 20 de ani de existenţă a festivalului, la care au participat până acum peste 2.200 de tineri artişti din 47 de ţări şi din 5 continente, celebrare ce coincide cu aniversarea a 70 de ani ai UNESCO. În pregătirea ediţiei jubiliare de anul viitor, între 28 iulie şi 3 august vor avea loc la Brăila Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class oferite de Mariana Nicolesco, la care şi-au anunţat participarea peste 70 de talente din România, Republica Moldova, Spania, Polonia, Italia, Armenia, Franţa, Slovenia, Statele Unite şi China.
Trebuie amintit că în 2013 directorul UNESCO Irina Bokova a numit-o pe Mariana Nicolesco Ambasador Onorific UNESCO. De asemenea, preşedintele de onoare al Festivalului şi Concursului "Darclee", Mariana Nicolesco, este laureată a Medaliei UNESCO pentru Merite Artistice, conferită de directorul general Federico Mayor şi a titlului de Artist UNESCO pentru Pace, conferit de directorul general Koichiro Matsuura.

 
Categorie articol: 

Comentarii