Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul Întâlnirea Umoriştilor îşi aşteaptă concurenţii

•lucrările pentru cea de a doua ediţie a concursului vor fi trimise până la data de 29 martie 2019

 

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriştilor Brăileni (C.U.B.) “Ştefan Tropcea”, organizează cea de a doua ediţie a Festivalului Concurs Întâlnirea Umoriştilor, manifestare care va avea loc în perioada 19-21 aprilie 2019, la Brăila, la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă.

După cum ne-a informat Emanoil Ciucaşu, managerul instituţiei-gazdă, Festivalul se doreşte a fi un eveniment anual, competitiv şi are drept scop cultivarea literaturii umoristice – fabula, poezia umoristică, schiţa umoristică, aforismul - în literatura de gen a urbei, iar la concurs poate participa orice creator din ţară, indiferent de vârstă.

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni, fiecare având tema sa. Pentru secţiunea UMOR PE RIME (fabulă şi poezie umoristică) a fost aleasă tema “Jocul cu focul”, iar pentru secţiunea PROZĂ SCURTĂ (schiţă umoristică şi aforisme) tema este “Datul la cap”. Concurenţii pot participa la ambele secţiuni şi subsecţiuni, însă nu pot obţine decât un premiu (cel cu valoarea cea mai mare).

Lucrările vor fi trimise până la data de 29 martie 2019 (data poştei), în trei exemplare, cu motto (în plic se vor trece adresa, numărul de telefon şi, eventual, adresa de e-mail), pe adresa: Casa de Cultură a municipiului Brăila, Piaţa Poligon, nr.2, Brăila.

Jurizarea va avea loc în intervalul 1 - 6 aprilie 2019, lucrările primite urmând să fie analizate de un juriu prezidat de Mihai Frunză – preşedintele C.U.B. Câştigătorii vor fi invitaţi la Brăila, unde, pe 20 aprilie 2019, vor fi premiaţi în cadrul unui spectacol de gală.

 
Categorie articol: 

Comentarii