Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festival coral interjudetean

Sala Casei Tineretului a reunit, simbata, coruri de prestigiu din Braila, Cernavoda si Focsani, in cadrul Festivalului coral interjudetean intitulat "Vin sarbatorile". Cuvintul de deschidere i-a apartinut Mariei Puscaciu, directorul Centrului de Creatie: "Va salut cu bucurie. Ne-am adunat cu totii, astazi, pentru ca Braila pretuieste muzica corala, pentru ca Braila are o traditie importanta in acest gen de muzica. Ne intilnim in mod constant, la inceput de decembrie, ne intilnim sa ne bucuram cintind impreuna".
Evolutiile muzicale au inceput cu Corul "Armonia", dirijat de profesorul Dumitru Nistor. Ansamblul coral a implinit, anul acesta, 137 de ani de activitate. "Armonia" a cintat trei piese de muzica populara, iar la sfirsit, colinde. Au urmat Corul "Orfeu" al Liceului de Arta "Hariclea Darclee" alaturi de Corul "Trison" al Liceului Pedagogic "D. P. Perpessicius", dirijat de profesorul Maricica Lupu, care au incintat auditoriul, fiind aplaudate la scena deschisa. In scena a intrat si Corala Feminina a Centrului de Creatie Braila, condusa de Paraschiva Moise.
Corul "I. D. Chirescu", de la Cernavoda si Corul "Pastorala", din Focsani au cintat pentru publicul brailean. Directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu, le-a inminat dirijorilor de cor, cite o diploma si o placheta in amintirea festivalului.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean si Centrul de Creatie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii