Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fermierii, membri in Consiliul de Administratie al ANIF

Conducerile LAPAR, APIA, ANIF si FEADR au dezbatut saptamina aceasta principalele probleme, considerate de actualitate si de perspectiva, privind sectorul agricultura, dupa ce au fost vizitate citeva culturi ale unei ferme importante a Asociatiei.
Sustinerea campaniei agricole din toamna va fi mai dificila ca in anul precedent, intrucit nu mai exista motivele invocate atunci, respectiv seceta. Totusi se va sustine crearea unui mecanism mai suplu, pentru plata in avans, prin banci, la nivelul de 70% din nivelul platilor pe suprafata si complementare, inainte de inceperea campaniei de toamna. Totodata se va propune Ministerului Agriculturii posibilitatea apropierii in viitor, a nivelului platilor, catre fermierii romani de a celor europeni, din bugetul national. De asemenea conducerea ANIF a primit unele sarcini in vederea irigarii culturilor. Consiliul de administratie al ANIF, va avea in componenta, de saptamina viitoare, doi membri din partea producatorilor si utilizatorilor apei de irigat.
Cu privire la absorbtia fondurilor europene, s-a promis un program de resurse marit in sesiunea din toamna, respectiv 170 milioane de Euro. Totodata s-a atras atentia asupra unor deficiente in eligibilitatea si selectia dosarelor, cu privre la transparenta acestei activitati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii