Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fermierii braileni au solicitat aproape 2.000 tone de motorina subventionata

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a
eliberat, pina la sfirsitul saptaminii trecute, 1.128 de adeverinte pentru obtinerea subventiei de 7.000 lei/litrul de motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanice din campania de primavara. Cantitatea de motorina solicitata este de 1.985.411 litri, valoarea subventiei fiind de 13,89 miliarde de lei. Suprafata pentru care a fost solicitat acest sprijin este de 60.974 ha.
In acelasi timp, conducerea DADR a si respins o serie de cereri. Explicatia, solicitarile refuzate nu purtau si semnatura reprezentantului Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA), cerinta precizata in mod expres de actul normativ, respectiv OG nr. 25/2006. De cealalta parte, conducerea APIA sustine ca institutia este in plina organizare si ca nu exista reprezentanti pentru fiecare comuna a judetului. Totusi, salariatilor deja incadrati le-au fost repartizate mai multe comune si, pe cit posibil, ei incearca sa acopere tot judetul, in baza unui program stabilit deja si afisat la sediile primariilor.
Reamintim ca sprijinul consta In acordarea sumei de 7.000 de lei vechi/litrul de motorina utilizata pentru Infiintarea culturilor de porumb, floarea-soarelui, in pentru ulei, rapita, plante de nutret, precum si pentru culturile de soia, cartofi si legume de cimp care nu beneficiaza de alt sprijin financiar acordat producatorilor din sectorul vegetal.
De acest sprijin vor beneficia producatorii agricoli Inscrisi In
Registrul Agricol, proprietarii de terenuri agricole exploatate
individual, societatile agricole si societatile comerciale cu profil
agricol, arendasii care au Incheiat contracte de arendare, institutele
si statiunile de cercetare-dezvoltare si unitatile de cult.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii