Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fermierii brăileni au depus 22 de cereri pentru subvenţia în agricultura ecologică

Conform monitorizării cererilor de sprijin financiar pe această componentă, în perioada de depunere, mai precis 1 septembrie - 17 octombrie, au fost depuse 22 de cereri, pentru tot atâtea exploataţii din producţia vegetală, cu o suprafaţă totală de 1.497, 51 ha. În detaliu, este vorba despre 8 cereri pentru exploataţii cu o suprafaţă cuprinsă între 0,3 şi 5 ha (suprafaţa totală a exploataţiilor - 26, 82 ha), încă 2 cereri pentru exploataţii cu o suprafaţă cuprinsă între 5,01-20 ha (suprafaţa totală a exploataţiilor - 16, 70 ha), 4 cereri pentru ferme cuprinse între 21,01 - 50 ha (suprafaţa totală a exploataţiilor - 175, 74 ha), încă 5 cereri pentru exploataţii cu o suprafaţă cuprinsă între 51,01-100 ha (suprafaţa totală a exploataţiilor - 396, 47 ha) şi, în final, 3 cereri pentru ferme mari, suprafaţa totală a acestora din urmă fiind de 854,96 ha.
"La nivelul Centrului Judeţean Brăila al APIA nu au fost înregistrate cereri de solicitare a sprijinului pentru exploataţii din domeniul creşterii animalelor şi nici pentru exploataţii din apicultură. În perioada următoare se va desfăşura controlul administrativ pentru cererile depuse, dar şi controlul la faţa locului. Este important de menţionat că, în cazul în care, între data depunerii cererii şi data finalizării controlului la faţa locului intervin modificări ale informaţiilor declarate în cerere, beneficiarul are obligaţia ca în termen de 7 zile lucrătoare de la data apariţiei acestora să notifice în scris aceste modificări instituţiei noastre, anexând documentele justificative", ne-a declarat Daniela Militaru, directorul executiv al APIA Brăila.
De precizat că, pentru acest tip de ajutor specific, România beneficiază de fonduri europene de 3,098 milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Cuantumul plăţii anuale suplimentare pe exploataţie se calculează de APIA după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafoanelor alocate la numărul de beneficiari eligibili, pentru fiecare dimensiune a exploataţiei agricole înscrise în program.
Categorie articol: 

Comentarii