Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fermieri, senatori si ministri la masa negocierilor

O delegatie a Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), formata din 14 fermieri s-a intinit, miercuri, cu membrii Comisiei de Agricultura din Senatul Romaniei. Din delegatie a facut parte si braileanul Marcel Cucu, vicepresedinte LAPAR. Cei 14 au expus senatorilor cele mai importante probleme cu care agricultura se confrunta in prezent si au enumerat actele normative ce ar trebui de urgenta modificate. In baza discutiei cu fermierii, senatorii au realizat un material pe care, astazi, ar trebui sa il inainteze direct ministrului Gheorghe Flutur. In dupa amiaza aceleiasi zile, cei 14 s-au intilnit si cu vicepremierul Gheorghe Pogea. "A fost de fapt o tatonare, o expunere a problemelor noastre, o discutie pregatitoare pentru o intilnire mult mai completa si complexa, ce va avea loc la Guvern si la care vor participa mai multi ministri, in special de pe domeniile in care noi avem probleme, si care nu se pot rezolva direct de Ministerul Agriculturii. Avem in vedere Ministerul Muncii (munca zilierilor), Transporturilor (rovinieta), Finantelor (plata datoriilor catre stat), Justitiei (furtul din culturi), Integrarii (conditiile de aderare), Economiei (motorina) etc", a precizat Marcel Cucu.
Printre principalele subiecte aduse in discutie in cadrul celor doua intilniri se numara: Legea nr. 381/2002 privind asigurarea culturilor, restantele la subventia pe produs din 2005, problema irigatiilor si a motorinei, pretul de interventie, privatizarea cercetarii, problema soiei modificate genetic.
"Sint probleme foarte grave pe care nu le putem depasi fara o implicare a celor care conduc destinele tarii. De aceea sintem mai decisi ca niciodata sa batem la toate usile pina cind vor intelege ca agricultura are nevoie de sprijin", a mai spus Cucu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii