Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fermier înstărit asasinat la Tufeşti

Un bărbat de 40 de ani, din comuna Tufeşti, proprietarul unei stâne de oi, a fost găsit mort pe islazul de la marginea satului. Victima prezenta multiple lovituri în zona capului, produse cu un corp contondent, ceea ce dovedeşte clar că bărbatul a fost omorât în bătaie. Ciobanul a fost găsit zăcând într-o baltă de sânge de doi consăteni care s-au dus direct la Postul de Poliţie pentru a da alarma. Anchetatorii au demarat cercetările în acest caz şi aşteaptă acum rezultatul necropsiei pentru a afla mai multe despre loviturile care i-au cauzat moartea bărbatului.
Ieri dimineaţă, cei doi săteni s-au urcat în căruţă şi au pornit spre terenul agricol pe care-l aveau la marginea satului, pentru a se apuca de muncă. După ce au ieşit în câmp, oamenii au
observat maşina lui Vasile Cazan, un cioban înstărit care avea ferma în apropiere, oprită în mijlocul drumului. Când s-au apropiat , ei au văzut că portiera autoturismului era deschisă, iar pe jos zăcea, într-o baltă de sânge, proprietarul maşinii. "Era lângă maşină, acolo. Am oprit căruţa în faţa maşinii şi când am văzut sânge ne-am dus şi am anunţat Poliţia. Nu ne-am apropiat să vedem dacă mai trăieşte. Ne-am dat seama că e ceva în neregulă, că am văzut sângele sub maşină şi am plecat imediat la poliţie", a povestit Florin Giuvelic, unul dintre martori.
Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii au descoperit că victima fusese lovită de mai multe ori în zona capului, cel mai probabil cu un obiect dur, metalic, decedatul având figura tumefiată. Deocamdată nu se ştie cine l-a omorât în bătaie pe Vasile Cazan şi l-a abandonat apoi la marginea satului, însă anchetatorii speră să îl identifice pe autor în cel mai scurt timp. "Bărbatul a fost găsit pe islazul comunei Tufeşti, lângă autoturismul său. Era decedat şi prezenta multiple leziuni în zona capului produse cu un obiect contondent. Organele de poliţie şi procurorul criminalist desfăşoară cercetări la faţa locului pentru identificarea autorului şi stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, procuror Marinela Coşniţă.
Rudele au fost şocate să afle ce i s-a întâmplat bărbatului care, la numai 40 de ani, era un om muncitor şi plin de viaţă. Oamenii cred că este foarte posibil ca tocmai averea deţinută să-i fi atras duşmani care să-i fi dorit moartea. "Am auzit că l-a găsit mort aici, devale, sânge pe jos, acolo, căzut. El avea oi, are vreo 300-400 de oi, la ferma la Bajani", a povestit un sătean. La rândul său, unchiul victimei, a spus că nu ştie cine i-ar fi putut dori moartea lui Vasile Cazan, însă este convins că acesta avea duşmani din cauza averii pe care o strânsese. "Asta nu pot să spun, care-i era duşmanul, nu pot. El nu era un om rău, nu era certăreţ sau violent. Dar să vă spun, tot omul pe lumea asta are duşmani, dar fără să-i observi. Ăia sunt mai periculoşi", a declarat Ion Olaru. De aceeaşi părere a fost şi Constantin Oancea, un alt unchi de-al ciobanului ucis. "De la avere s-a întâmplat totul... Avea şi duşmani, normal! Aşa-i treaba, ca fiecare, nu ştiţi, avea ferma de oi, are avere mare! Era căsătorit, are doi băieţi mari", a spus bărbatul.
Anchetatorii au luat primele probe de la faţa locului şi au început
audierea rudelor, pentru a întocmi un cerc de suspecţi. Ei aşteaptă şi rezultatul autopsiei, pentru a afla care este arma crimei, precum şi modul în care a fost lovit ciobanul.
Ieri seară, la închiderea ediţiei, surse din rândul anchetatorilor ne-au confirmat faptul că, în urma audierilor, autorităţile au identificat un suspect pe numele căruia urma să fie emis un mandat de reţinere. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii