Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Feribot turcesc, retinut citeva ore de fortele navale israeliene

Marina militara israeliana a deschis tir de avertisment in directia unui feribot turcesc care participa la evacuarea australienilor blocati in Liban si a retinut nava timp de mai multe ore, a anuntat, marti, ministrul turc al Transporturilor, Binali Yildirim, citat de AFP.
La bordul feribotului rapid Akcakoca nu se afla nici o persoana evacuata luni seara, in momentul producerii incidentului, a precizat Yildirim, citat de agentia de presa Anatolia.
"Akcakoca a fost retinuta de navele de razboi israeliene in seara trecuta, in timp ce se indrepta dinspre Beirut spre Famagusta", in Ciprul de Nord, a spus el.
"Nava a fost retinuta pina dimineata. Problema a fost rezolvata pe cale diplomatica, prin intermediul ambasadei Australiei si a ministerelor Transporturilor si de Externe din Turcia", a adaugat Yildirim.
El a declarat ca navele israeliene au lansat numai foc de avertisment, iar feribotul nu a fost avariat si nu au fost inregistrati raniti. "Ministerul de Externe incearca sa afle care au fost motivele actiunii israeliene", a spus el.
Nava a ajuns in cele din urma la Famagusta, unde s-a realimentat, inainte de a pleca din nou spre Beirut, de unde urmeaza sa ii preia pe cetatenii australieni si sa ii transporte spre portul turcesc Mersin.
Australia este una dintre cele noua tari care ii evacueaza cetatenii din Liban via Mersin, alaturi de Canada, Statele Unite, Suedia, Argentina, Brazilia, Germania, Mexic si Republica Moldova.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii