Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Femeile liberale pot ajuta România"

În acest weekend, Brăila a fost gazda unui program de pregătire politică cu titlul "Femeile liberale pot ajuta România". Pus la cale de Organizaţia Femeilor Liberale, evenimentul a reunit reprezentanţi ai OFL din 11 judeţe din România: Galaţi, Tulcea, Călăraşi, Buzău, Ialomiţa, Constanţa, Giurgiu, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Brăila.

Având drept target o mai bună cunoaştere a principiilor liberalismului şi a ofertei politice a USL, pe perioada celor două zile de desfăşurare, 25 şi 26 iunie, au avut loc dezbateri şi sesiuni de pregătire privind managementul organizaţional al formaţiunilor politice, comunicarea politică, mobilizarea socială sau egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. Printre invitaţii la eveniment s-au numărat deputatul Lucia Varga, preşedintele OFL, deputatul Cristina Pocora, preşedintele Comisiei de Egalitate de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi, Alice Ratyis, trainer al National Democratic Institut şi Magdalena Gaiu, vicepreşedinte OFL şi responsabilă a Organizaţiei pe zona de Sud-Est.

Implicarea femeilor în viaţa politică

"Pornind de la premisa că, în România, femeile încă nu sunt suficient de implicate în viaţa politică şi civică a comunităţilor, noi am lansat acest program de pregătire politică, dând astfel un semnal femeilor că le aşteptăm şi le invităm să se implice în viaţa cetăţii şi în viaţa politică. O femeie în România poate să facă politică, are toate condiţiile, dacă vorbim de egalitatea de şanse. O femeie în România trebuie să vrea să facă politică şi o femeie în România cred că are suficiente motive să se implice în politică (...) Sunt convinsă că avem competenţa necesară de a ne implica în gospodărirea comunităţii din care facem parte! Avem femei pregătite şi lansăm o invitaţie către femeile care consideră că ar putea aduce un plus comunităţii căreia aparţin să ni se alăture, astfel încât să ne găsim, după alegerile din 2012, cât mai multe femei în funcţia de primar, consilier judeţean sau local", a explicat Lucia Varga ieri, în cadrul conferinţei de presă ce a marcat finalul programului de pregătire desfăşurat la Brăila.

Organizaţia Femeilor Liberale din România s-a reconstituit în 2003, ca o componentă politică specifică în cadrul PNL. "Preocupat în mod deosebit de primatul individului în faţa societăţii, de egalitatea în faţa legilor, de garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, Partidul National Liberal este interesat de locul şi rolul pe care femeia trebuie să-l ocupe în societatea românească", se arată într-un comunicat de presă al OFL.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii