Mergi la conţinutul principal

Femeile din mediul rural, calificate ca îngrijitoare la domiciliu

Un număr de 42 de persoane din judeţul Brăila au fost calificate în meseriile de îngrijitoare copii, îngrijitoare bătrâni la domiciliu şi îngrijitoare bolnavi la domiciliu în cadrul unui proiect derulat de Fundaţia "Euro 21" în parteneriat cu SC Grerom Consult SRL. Pentru a mediatiza existenţa personalului calificat în îngrijirea la domiciliu, ieri, reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale au organizat masa rotundă cu tema "Ajutor la domiciliu". Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului "Antreprenoriat şi ocupare în mediul rural" finanţat de Uniunea Europeană prin programul PHARE. Unul dintre obiectivele propuse în proiect este integrarea pe piaţa muncii a femeilor din mediul rural calificate în meseria de îngrijitoare la domiciliu. În cadrul mesei rotunde a fost prezentat un scurt istoric al serviciilor de îngrijiri la domiciliu, s-a făcut o analiză comparativă între România şi alte ţări membre UE, în ceea ce priveşte profesia de îngrijitor la domiciliu şi, nu în ultimul rând, s-a discutat despre cererea şi oferta de muncă în domeniul îngrijirii la domiciliu, la nivelul judeţului Brăila. "Scopul mesei rotunde este de a mediatiza existenţa personalului calificat în îngrijirea la domiciliu şi de a analiza necesarul de forţă de muncă în acest domeniu, în contextul restructurării conceptului de îngrijire medicală", a precizat Catina Ahmad, preşedinte al Fundaţiei "Euro 21"
Proiectul "Antreprenoriat şi ocupare în mediul rural" a fost lansat în decembrie 2008 şi se derulează pe o perioadă de 12 luni. Prin acest proiect au fost calificate 13 femei din mediul rural în meseria de îngrijitoare copii şi 20 de femei în meseria de îngrijitoare bolnavi la domiciliu, alte 9 persoane din mediul rural fiind în curs de calificare. Grupurile ţintă ale proiectului au fost femeile aflate în căutarea unui loc de muncă şi femeile ocupate în agricultură, cu venituri scăzute, din comunele brăilene Tichileşti, Chiscani, Cazasu, Tudor Vladimireascu, Vădeni, Gropeni, Siliştea şi Berteştii de Jos. De aceste cursuri de calificare au beneficiat şi persoanele care muncesc în agricultură şi au venituri reduse din comunele aflate la cea mai mare depărtare respectiv Ciocile, Ulmu, Galbenu, Jirlău şi Salcia Tudor. Tot în cadrul proiectului, peste 160 de persoane din mediul rural au fost informate asupra oportunităţilor locale de afaceri şi asupra potenţialelor surse de finanţare, 10 fiind asistate în demararea de investiţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro