Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Femeie tâlhărită în Hipodrom, în plină zi

* el s-a năpustit asupra femeii în timp ce aceasta se afla în zona unui complex comercial din Hipodrom * poliţiştii îi sfătuiesc pe brăileni să nu îşi afişeze ostentativ bijuteriile

O brăileancă a rămas fără lănţişorul de la gât, după ce a fost atacată de un individ în plină stradă. Femeia se afla în zona unui complex comercial din Hipodrom, când tâlharul s-a năpustit asupra ei. El a fost prins rapid de oamenii legii şi reţinut, însă instanţa a decis ca acesta să fie, totuşi, cercetat în stare de libertate.
Astfel, în ziua de 19 iunie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila îşi desfăşurau atribuţiile de serviciu, urmărind prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă. În jurul orei 11.00, poliţiştii l-au prins în flagrant, în cartierul Hipodrom, în apropierea unui complex comercial, pe Ion S. (32 de ani), din municipiul Brăila, care i-a smuls de la gât brăilencei un lănţişor din aur. "Autorul a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei, unde judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au continuat cercetările, întocmind pe numele bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Cel în cauză a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila. În ziua de 20 iunie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Brăila cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au respins propunerea şi au dispus cercetarea lui în stare de libertate.
Zilele trecute, poliţiştii brăileni au dat de urma unui alt individ, în vârstă de 17 ani, care i-a smuls unei femei de la gât lănţişorul din aur cu medalion, în valoare de 720 lei. Fapta a fost comisă în toamna anului trecut, brăileanca de 40 de ani sesizând la Poliţie faptul că a fost tâlhărită în timp ce se afla la intersecţia B-dului Independenţei cu strada Şcolilor. Judiciariştii au stabilit că principalul suspect al faptei este un minor de 17 ani, din comuna Viziru, care este cercetat pentru infracţiunea de tâlhărie.
Pentru a evita astfel de incidente, poliţiştii îi avertizează pe brăileni să nu îşi etaleze ostentativ bijuteriile din metale preţioase, cum sunt cerceii, lănţişoarele, brăţările din aur ori telefoanele mobile de mare valoare, pentru că nu fac altceva decât să atragă atenţia persoanelor rău intenţionate. Victime sigure ale infractorilor sunt în special femeile, întrucât acestea poartă bijuterii şi, în plus, ele dispun de o capacitate fizică redusă de apărare. În plus, hoţii sunt atraşi şi de poşete şi bani, în acest caz tot femeile fiind cele vulnerabile dacă nu dau dovadă de atenţie atunci când se află la cumpărături în pieţe sau magazine aglomerate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii