Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Femeie din Pisc violată în mijlocul străzii

* un vecin a auzit strigătele din stradă şi a anunţat imediat poliţia, atacatorii fiind prinşi în flagrant la câteva minute după comiterea faptei * instanţa a dispus însă ca indivizii să fie cercetaţi în stare de libertate

O brăileancă de 43 de ani, care locuia în cartierul Pisc, a fost tăbărâtă în miez de noapte de doi indivizi, hotărâţi să îşi satisfacă poftele sexuale. În timp ce se deplasa pe o stradă din cartier, femeia a fost luată pe sus de tinerii în vârstă de 19, respectiv 20 de ani. Unul dintre aceştia a imobilizat-o şi i-a acoperit gura, iar celălalt a violat-o. Strigătele victimei au fost auzite de un vecin care a sunat la Poliţie, atacatorii fiind prinşi imediat după comiterea faptei. Deşi procurorii au propus arestarea preventivă a indivizilor, instanţa de judecată a dispus cercetarea în stare de libertate.
Astfel, în noaptea de 13 spre 14 iulie, la ora 00.26, o patrulă de ordine publică formată din poliţişti şi poliţişti de frontieră i-au prins în flagrant, pe strada Bârsei, la intersecţia cu strada George Topârceanu, pe Ionuţ M. (20 de ani) şi Mihăiţă C. (19 ani). Ei au fost depistaţi imediat după ce au lovit-o şi violat-o pe Jenica C. (43 de ani), din municipiu, strigătele de ajutor ale victimei alertând un vecin care a sesizat poliţia. "Poliţiştii au stabilit că, în urmă cu câteva minute, suspecţii au constrâns victima şi au întreţinut raporturi sexuale cu aceasta, împotriva voinţei ei, în timp ce se aflau pe strada Bârsei", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Potrivit poliţiştilor, joi, la ora 11.55, în baza probatoriului administrat, împotriva lui Ionuţ M. s-a luat măsura reţinerii pe ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de viol, acesta fiind încarcerat în Arestul IPJ. Ulterior, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti şi procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, a reieşit că învinuitul Mihăiţă C., chiar dacă nu a întreţinut relaţii sexuale cu victima, a imobilizat-o, ajutându-l pe celălalt învinuit. Între timp însă, acesta din urmă a fugit de la domiciliu, oamenii legii continuând cercetările pentru depistarea şi prinderea lui.
Într-un comunicat de presă, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila precizează că, la data de 15 iulie, au dispus, prin ordonanţă, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi inculpaţi, primul pentru săvârşirea infracţiunii de viol, iar al doilea pentru complicitate la viol. În aceeaşi zi, aceştia au fost prezentaţi Judecătoriei Brăila cu propunerea de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 15 iulie, faţă de Ionuţ M., şi pe o perioadă de 30 de zile, de la data prinderii şi încarcerării, faţă de inculpatul Mihăiţă C. "În fapt, s-a reţinut că inculpatul Ionuţ M., în noaptea de 13 spre 14 iulie, a întreţinut relaţii sexuale cu partea vătămată, împotriva voinţei acesteia şi prin folosirea de acte de violenţă. La săvârşirea faptei, inculpatul a fost ajutat de Mihăiţă C., care a imobilizat-o pe partea vătămată, fixându-i mâinile şi acoperindu-i gura cu forţa braţelor, provocându-i leziuni ce au necesitat 5-7 zile de îngrijiri medicale", precizează procurorii.
Totuşi, propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a fost respinsă. Procurorii au declarat recurs.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii