Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Femeie din Germania, rătăcită în apropiere de Tufeşti

în seara de 26 octombrie, poliţiştii au depistat o persoană care nu avea acte şi nu vorbea limba română, ea fiind la aproximativ 4 km de localitatea Tufeşti • femeia de 49 de ani, din Germania, a ajuns la Biroul Imigrări Brăila şi aici a spus că a intrat în România şi a călătorit prin mai multe oraşe, însă apoi s-a rătăcit

 

De loc din Germania, o femeie de 49 de ani a ajuns pe raza judeţului Brăila, însă şi-a pierdut actele de identitate şi nu a mai ştiut încotro s-o ia, mai ales că nu vorbea limba română. Poliţiştii i-au dat repede de urmă, pentru că femeia umbla haotic prin apropiere de localitatea Tufeşti şi asta a atras atenţia oamenilor legii.

Femeia din Germania se rătăcise pe raza judeţului nostru şi a fost consiliată de poliţiştii de imigrări cu privire la procedurile legale pentru obţinerea unui document de identitate în baza căruia să poată părăsi teritoriul României.

Astfel, în seara de 26 octombrie, în urma unor activităţi specifice pe raza judeţului, poliţiştii brăileni au depistat-o, la aproximativ 4 km de localitatea Tufeşti, pe femeia fără acte de identitate asupra sa. Ea a fost condusă la sediul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Brăila în vederea stabilirii identităţii şi legalităţii şederii sale pe teritoriul României. Aceasta a declarat că a intrat pe teritoriul statului român pe la frontiera de nord-vest a ţării şi a călătorit prin mai multe oraşe, iar când a ajuns în zona localităţii brăilene Tufeşti s-a rătăcit şi nu poate oferi detalii despre împrejurările în care şi-a pierdut documentele de identitate.

În acest context, poliţiştii de imigrări au efectuat verificări, prin intermediul Biroului Naţional Interpol - Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi a Punctului de Contact Oradea - Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în urma cărora au stabilit că femeia este cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene, respectiv Germania.  “Având în vedere că, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 102 din 14 iulie 2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene, cetăţenii Uniunii Europene care intră pe teritoriul României beneficiază de drept de rezidenţă pentru o perioadă de până la trei luni de la data intrării în ţară, fără îndeplinirea vreunei condiţii suplimentare, femeia a fost îndrumată să se adreseze misiunii diplomatice în vederea obţinerii unui document de identitate în baza căruia să poată părăsi teritoriul României”, au transmis poliţiştii de la imigrări.

Reprezentanţii Biroului Brăila au ţinut să precizeze faptul că se efectuează permanent acţiuni de control asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, în scopul combaterii migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate. Astfel de acţiuni contribuie la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro. Solicitanţii pot utiliza aplicaţia online de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducere timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

 
Categorie articol: 

Comentarii