Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Femei si copii, ucisi intr-un raid american in Irak

Armata americana a auntat, vineri, ca 15 femei si copii au fost ucisi in timpul unui raid aerian si a unei operatiuni la sol la nord de Bagdad, a anuntat, vineri, un purtator de cuvint al fortelor americane, relateaza AFP.
Este vorba despre unul dintre incidentele soldate cu cele mai multe victime in rindul civililor irakieni de la inceputul razboiului.
"Un numar de 19 presupusi insurgenti, dar si 15 femei si copii au fost ucisi in timpul unei operatiuni care a avut loc joi, in apropierea lacului Tharthar, la nord de Bagdad", a precizat purtatorul de cuvint.
Potrivit unui comunicat al comandamentului militar american, serviciile secrete au transmis informatii conform carora membrii al-Qaida s-au reunit in aceasta zona.
In urma verificarilor efectuate cu ajutorul serviciilor de supraveghere, s-a decis organizarea unui atac terestru sprijinit de aviatie impotriva tintei vizate, a adaugat purtatorul de cuvint.
Patru presupusi insurgenti au fost ucisi pe loc, inainte ca grupul initial sa se reuneasca la sud de lacul Tharthar, o zona de pescuit foarte populara in timpul regimului lui Saddam Hussein.
"Fortele de coalitie au avut schimburi de focuri cu insurgentii in jurul unei cladiri in care acestia s-au refugiat inainte ca aviatia americana sa intervina impotriva inamicului", a precizat aceeasi sursa.
Potrivit acestuia, fortele terestre au ucis 15 teroristi, dar si sase femei si noua copii. Doi suspecti, o femeie si trei copii au fost de asemenea raniti, iar un insurgent a fost capturat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii