Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Felicitari!

Felicitari brailenilor pentru ca, poate pentru prima oara, au dat dovada de spirit civic si au dejucat o masura aberanta a municipalitatii, aceea de a majora cu 50% pretul transportului in comun, refuzind sa mai circule cu autobuzul. Desigur, in termeni tehnici unii i-ar spune jocul pietei, dar mie imi place sa cred ca a fost mai mult decit atit si ca ceva s-a trezit in spiritul brailenilor. Si chiar daca lucrurile nu stau in felul asta, chiar daca nimic nu s-a trezit in subconstientul colectiv al locuitorilor Brailei, faptul ca sistemul a reactionat la aceasta mica si poate involuntara greva a consumatorilor este un exemplu demn de urmat si in alte situatii.
E bine de stiut ca puterea a ramas si in miinile omului de rind si ca hotaririle care ni se par incorecte pot fi combatute. In fond, ceea ce cred ca lipseste mai mult si mai mult Brailei este vocea raspicata a cetatenilor ei atunci cind sint nemultumiti.
Desigur, felicitari merita si transportatorii particulari fiindca pentru prima oara au ales sa joace la ofsaid cu "Braicar", nealiniindu-si tarifele la preturile practicate de societatea la care actionar majoritar este CLM.
Apoi, felicitari merita si conducerea societatii in cauza fiindca a inteles destul de repede ca decizia de a scumpi biletele de autobuz cu 50% a fost un pas gresit.
Ceea ce mai trebuie spus este faptul ca hotarirea de a majora pretul unei calatorii cu masinile "Braicar" a fost votata in unanimitate de consilierii locali si ca, prin urmare, responsabilitatea pentru banii pierduti din aceasta cauza de societatea de transport in comun in cele trei saptamini in care decizia a fost pusa in aplicare, le apartine. Prin urmare, din punctul meu de vedere, acesti bani ar trebui recuperati din buzunarele consilierilor locali, si nu din cele ale braileanului de rind asa cum au incercat ei, alesii nostri, sa astupe gaura de 70 de miliarde a "Braicar" atunci cind au votat scumpirea biletelor.
Categorie articol: 

Comentarii