Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Federatia Sanitas amana miscarile de protest

Federatia Sanitas a ajuns la o intelegere cu Ministerul Sanatatii, astfel ca discutiile privind eventualele majorari salariale vor fi reluate in a doua jumatate a anului. "Ministrul Ion Bazac a inteles ca cererile noastre sunt justificate, dar si noi la randul nostru acceptam ca solicitarile bugetare pe care le facem trebuie integrate in veniturile sistemului sanitar, iar actuala situatie financiara nu permite rezolvarea lor urgenta", a precizat liderul sindical Marius Petcu.
Presedintele Sanitas a mai adaugat ca numeroasele amenintari cu greva au avut ca scop incercarea de a face presiuni asupra ministerului, pentru ca este nevoie de majorarile cerute.
Pe 15 noiembrie 2008, in mandatul lui Eugen Nicolaescu, Federatia Sanitas si Ministerul Sanatatii au semnat un acord privind cresterea salariilor in sistemul sanitar cu pana la 25%, in 2009, acord reconfirmat de noul ministru, Ion Bazac. Acordul prevedea emiterea unui act normativ prin care salariile din sistemul sanitar sa creasca diferentiat in 2009, astfel incat de cele mai importante majorari sa beneficieze angajatii cu salarii mici. In afara de aceasta crestere, ar urma sa fie majorate si sporurile de preventie, de la 11 la 15%, iar angajatii din sistem sa beneficieze si de trei prime anuale de stabilitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii