Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Federaţia Română de Box a fost exclusă din AIBA

"În urma scrisorii primite din partea Federaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA), Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) anunţă că Federaţia Română de Box (FRB) a fost exclusă în calitate de membru AIBA, începand cu data de azi, 06 septembrie 2011. Acest lucru se datorează, conform scrisorii, faptului ca Federaţia Română de Box nu a ţinut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru preşedinţia FRB înainte de 31 august a.c., sub directa supraveghere a unui observator AIBA. Astfel, Federaţia Română de Box a pierdut toate drepturile de membru AIBA, începând cu 06.09.2011, iar această decizie va fi ratificată la Congresul Extraordinar AIBA 2011, care se va desfăşura pe 24 septembrie. Dat fiind că sportivii romani nu vor mai putea reprezenta Romania în nicio competiţie internaţională, COSR anunţă că opreşte orice finanţare pentru orice proiect al Federaţiei Române de Box", se arată într-un comunicat al COSR.

Rudel Obreja: Voi ataca decizia AIBA la TAS

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, marţi agenţiei MEDIAFAX, că nu a primit niciun act oficial din partea federaţiei internaţionale referitor la dezafilierea forului pe care îl conduce, precizând că, în cazul în care va fi confirmată, va ataca decizia AIBA la TAS.

"Momentan nu am primit nimic de la AIBA privind dezafilierea federaţiei, dar în cazul în care această informaţie se confirmă, o să atacăm decizia la TAS şi o să cerem amânarea suspendării până la soluţionarea cazului. Timp în care vom cere şi permisiunea ca sportivii români să participe sub steagul olimpic. Este ultima armă de a mă determina să plec. Ei lovesc în sportivi. Ei sunt cei care îi sacrifică şi nu eu", a declarat Obreja.

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA , care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa până la 31 august.

La 29 august, preşedintele COSR, Octavian Morariu, alături de Francisc Vaştag, Leonard Doroftei şi alţi foşti sau actuali oficiali ai FR de Box, i-au trimis preşedintelui AIBA, Ching-Kuo Wu, o scrisoare în care îi solicită acestuia să amâne dezafilierea FR Box, dacă Rudel Obreja va renunţa la funcţie până la 1 septembrie.

"În cazul în care domnul Rudel Obreja va decide să renunţe în totalitate la funcţie până la data de 1 septembrie 2011, vă solicităm să nu excludeţi Federaţia Română de Box din cadrul AIBA până la data de 28 octombrie 2011, când noile alegeri vor fi organizate, astfel încât sportivii să-şi poată continua participarea la competiţiile internaţionale, permiţându-le celor mai buni dintre ei să se califice şi să participe la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor", se arată în scrisoarea trimisă preşedintelui AIBA.
Categorie articol: 

Comentarii