Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faza nationala a Concursului "InfoEducatie" a adus Premiul II si mentiune elevilor braileni

La cea de-a XIV-a etapa a fazei nationale a Concursului de Pagini Web si Software "InfoEducatie", elevii braileni au obtinut un premiu II, dar si o mentiune.
Competitia s-a desfasurat, ca in fiecare an, in tabara de la Galaciuc, judetul Vrancea, pe parcursul a sapte zile si a reunit 114 elevi din toata tara, care si-au prezentat lucrarile la cele trei sectiuni: Soft utilitar, Soft educational si Pagini Web. Pe toata durata concursului s-au tinut peste 20 seminarii pe diverse teme de interes.
Echipa braileana a participat cu doua lucrari la sectiunea Pagini Web: "CMS16", realizata de Sorin Badea si Bogdan Ciuca de la Colegiul National "Nicolae Balcescu", care a obtinut mentiune si "Violenta in rindul tinerilor", realizata de Andreea Sasu si Eduard Stefan de la Colegiul National "Gh. M. Murgoci", care s-a situat pe locul 13, la citeva puncte distanta de podium.
La sectiunea "Soft utilitar" a participat Adrian Enache de la CNNB, cu lucrarea "Locutus" obtinind cel mai bun punctaj la prezentare, ceea ce i-a permis sa intre la a doua faza a concursului, cea numita Open. La aceasta etapa, concurentii situati pe primele cinci locuri primeau o tema care presupunea realizarea unui soft in timp de 24 ore, avind la dispozitie un calculator si programele necesare. Dupa evaluarea lucrarilor de la etapa Open, Adrian Enache, absolvent al Colegiului National "N. Balcescu" a obtinut premiul II.
Elevii au fost rasplatiti cu sume cuprinse intre 100 si 450 lei, dar si diferite cadouri si reviste de la sponsori.
In tabara de la Galaciuc, elevii braileni au fost insotiti de inspectorul de informatica, prof. Paul Prus. "La pregatirea viitorilor informaticieni au contribuit profesorii Liliana Arici, Florica Mortu, de la Colegiul National “Nicolae Balcescu” si Gabriel Petre de la Colegiul National “Gh. M. Murgoci”, profesori care merita felicitari pentru munca depusa", a punctat inspectorul de informatica, prof. Paul Prus.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii