Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fata lui "Costel Frizeru" a fugit de la locul unui accident rutier

Ieri, s-a demonstrat inca o data faptul ca unii soferi se culca pe o ureche imediat dupa ce obtin permisele de conducere, fara a se mai deranja sa rasfoiasca legislatia rutiera nici macar atunci cind aceasta se modifica. Consecintele acestui lucru le-a simtit, pe pielea ei, o braileanca in virsta de 19 ani, care s-a ales cu dosar penal deoarece a fugit de la locul unui accident rutier in care fusese implicata, fara sa fi fost nici macar vinovata de producerea evenimentului respectiv. Soferita a dat cu masina peste un pensionar care se angajase in traversarea neregulamentara a strazii si a fugit imediat de la locul faptei, nefacind altceva decit sa-si complice situatia deoarece, conform noului Cod Rutier, in cazul in care traversarea se face prin loc nepermis vina nu mai este a conducatorului auto, ci a pietonului.
Evenimentul s-a consumat in jurul orei 10.45, in timp ce Geanina S., posesoare a permisului de conducere categoria "B" din noiembrie 2006, conducea autoturismul Volkswagen Polo, cu numarul de inmatriculare BR-19-GST, pe Soseaua Rimnicu-Sarat. In apropiere de intersectia cu strada Basarab Voda, tinara l-a accidentat pe Vasile I. (82 de ani), care se angajase in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure. Imediat dupa impact, proaspata soferita a parasit locul accidentului, desi nu avea nici un motiv sa o faca, de vina pentru producerea evenimentului fiind pietonul neatent. Pensionarul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, fiind diagnosticat cu fractura cu mare deplasare a bazei cervicale si fractura femur drept.
In citeva zeci de minute, politistii rutieri au reusit sa o identifice pe fugara, pe care au gasit-o la domiciliul sau si au adus-o la locul accidentului pentru cercetarile de rigoare. "Vina ii apartinea pietonului si, in conditiile in care soferita nu avea nici un motiv sa plece, avind permis de conducere si nefiind sub influenta bauturilor alcoolice, nu inteleg de ce a ales sa procedeze asa. Acest lucru nu a fost decit in dezavantajul sau. Trebuie precizat faptul ca, in ultima perioada, s-au inmultit cazurile in care conducatorii auto parasesc locul accidentului, indiferent daca este vina lor sau nu. In consecinta, politia a fost nevoita sa mobilizeze forte multiple si sa consume mult mai mult carburant pentru prinderea fugarilor. Din fericire, pina acum nu ne-a scapat nici unul", ne-a precizat comisarul Dorel Vilsan, adjunctul sefului Serviciului Politiei Rutiere Braila.
De altfel, locatarii din zona reclama de foarte mult timp ca la intersectia strazii Basarab Voda cu Soseaua Rimnicu-Sarat nu exista o trecere de pietoni. "Ca sa traversam, trebuie sa mergem ori pina la Dorobanti, ori pina la TUG. In ambele cazuri este de mers cam 500 de metri si de aceea riscam si trecem pe aici. Din cite stiu, s-a atras atentia de mai multe ori in legatura cu aceasta problema, dar Primaria nu a facut nimic", ne-a spus Gabriel C.

"Nu mai filma ca te omor"

Geanina S. a venit la locul evenimentului insotita de mama sa, cea care a si condus autoturismul de acasa pina acolo. La scurt timp, insa, a ajuns si tatal fetei, cunoscut in lumea cartierelor brailene drept "Costel Frizeru", care s-a luat la cearta si cu politistii, dar si cu jurnalistii.
Totul a pornit de la faptul ca politistii i-au spus fetei sa mute masina in pozitia in care a ramas dupa impact, lucru pe care a refuzat sa il faca. De aici a urmat o serie de schimburi de replici intre tatal fetei si politisti, "Costel Frizeru" repetindu-le oamenilor legii ca daca vor sa mute masina, n-au decit sa faca ei acest lucru. De aici si pina la a-i lua peste picior pe politisti nu a mai fost decit un pas, tatal fetei spunindu-le, la un moment dat, ca el a fost la volan si nu fiica sa si ca tot ceea ce fac ei este un abuz. In acele momente i-a observat si pe jurnalistii prezenti la fata locului si a incercat sa-i goneasca, pe unul dintre ei amenintindu-l cu moartea: "Nu mai filma ca te omor. Pleaca o data de aici", asta i-a spus "Costel Frizeru", cameramanului de la Antena 1. Important de mentionat este si faptul ca, in timpul discutiei avute cu jurnalistul, mama fetei i-a sugerat sotului sau sa-l sune pe un anume "Dumitrel". Ulterior si-au facut aparitia la fata locului personaje cunoscute in lumea interlopa, printre care Iancu Nedelcu, zis "Nicu Taranu", dar care nu au intervenit in discutii si au privit de pe margine.
Spiritele s-au calmat in momentul in care a intervenit adjunctul sefului Serviciului Politiei Rutiere Braila, comisarul Dorel Vilsan: "Va rog sa asezati masina in pozitia in care a ramas dupa impact. Nu este nici un abuz, este un accident soldat cu vatamarea corporala a unei persoane, care a ajuns la spital cu fracturi. Daca fata nu mai poate sa conduca, mutati-o dumneavoastra".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii