Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fata lui Costel Frizeru a fost trimisa in judecata

Parchetul de pe linga Tribunalul Braila a definitivat, zilele acestea, dosarul penal privind accidentul rutier de la jumatatea lunii ianuarie a. c. petrecut pe Soseaua Rm. Sarat, soldat cu ranirea grava a unui batrin de 83 de ani. In accident a fost implicata fiica de 20 de ani a defunctului Costel Frizeru, considerat "strategul" lumii interlope brailene. Din dispozitia procurorului Gheorghe Constantinoiu, Geanina Serban, soferita care l-a accidentat pe octogenar si apoi, speriata, a plecat acasa, a fost trimisa in judecata pentru parasirea locului accidentului. Tinara a scapat, insa, de acuzatia de vatamare corporala grava din culpa, intrucit anchetatorii sint de parere ca victima a traversat strada prin loc nepermis si fara sa se asigure. Diagnosticat cu fractura bazicervicala de femur drept, cu deplasare, ranitul a avut nevoie de 90 - 100 de zile de ingrijiri medicale.
Evenimentul rutier s-a petrecut in ziua de 16 ianuarie 2007, ora 10.50, pe Soseaua Rm. Sarat. In acel moment, Geanina Serban conducea autoturismul "Volkswagen Polo" cu numarul de inmatriculare BR-19-GST, catre B-dul Dorobantilor. In dreptul intersectiei cu strada Basarab Voda, Vasile I., de 83 de ani, tocmai se angajase in traversarea soselei, de pe partea stinga spre dreapta (in sensul de deplasare al autoturismului). Batrinul ajunsese aproape de bordura dinspre cartierul Lacu Dulce, cind a fost acrosat de partea lateral dreapta a masinii conduse de fiica lui Costel Frizeru si proiectat pe carosabil. Victima a fost ridicata de citeva persoane si apoi transportata la spital. Soferita, care avea permis de numai citeva luni, s-a pierdut cu firea si, in loc sa opreasca, si-a continuat deplasarea, fiind identificata ulterior de politie, pe B-dul Panait Istrati, unde locuieste. Tinara a fost adusa inapoi la locul faptei, cu masina cu tot, pentru a putea fi facuta cercetarea politieneasca.
Anchetatorii spun ca Geanina Serban nu putea evita producerea accidentului, la viteza de 50 km/h cit avea in acel moment, pentru ca nu era timp suficient de frinare, si nici nu putea vira prea mult stinga, pentru ca veneau autovehicule din sens opus. In schimb, pietonul putea evita nenorocirea, daca nu se angaja in traversare prin loc nepermis si fara sa se asigure suficient. Cazul se afla acum in atentia magistratilor judecatori.
Categorie articol: 

Comentarii