Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fata de 12 ani lasata insarcinata de tatal ei, in grija Protectiei Copilului

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au revenit asupra deciziei de a lasa fata care la numai 12 ani a ramas insarcinata cu tatal ei, in grija mamei. Copila din satul Gabrielescu, gravida in 5 luni si jumatate, si-a acuzat parintele ca a violat-o de nenumarate ori.
Desi initial, institutia braileana a hotarit sa o lase pe Ionela in grija mamei, la rudele pe linie materna, ulterior, specialistii au revenit asupra deciziei. Motivatia este legata de faptul ca mama a revenit la domiciliul sotului explicind ca trebuie sa aiba grija si de baietelul de 3 ani. Conducerea DGASPC s-a deplasat in satul Gabrielescu in cursul noaptii de duminica seara, dar si luni. "E mult mai bine ca fata sa stea in aceasta perioada in Centrul Maternal. Ea trebuie protejata. La noi va primi tot sprijinul necesar. In primul rind va beneficia de controale medicale regulate, avind in vedere faptul ca e insarcinata la numai 12 ani. De altfel, am discutat si cu ex-ministrul sanatatii, Daniela Bartos, care a precizat ca a mai intilnit cazuri de fete care la numai 11 ani au nascut copii, tot in urma unor relatii incestuoase, si bebelusii s-au dezvoltat armonios. Totusi starea de sanatate a fetei va fi supravegheata pentru ca trebuie sa vedem daca nu cumva copilul are malformatii la cap si la inima. Va fi intocmit un plan de servicii si vom dispune masura de protectie speciala in cazul acesta. Starea de sanatate a fetei poate fi mult mai bine monitorizata la nivelul institutiei noastre. In plus, va fi consiliata in legatura cu modul in care trebuie sa-si creasca bebelusul care se va naste in scurt timp. La urma urmei si ea este doar un copil", ne-a declarat Alexandru Sculschi, director general al DGASPC Braila, care s-a deplasat la domiciliul Ionelei in cursul zilei de ieri, impreuna cu primarul din Bordei Verde si cu directorul scolii din comuna.
Reamintim ca Politia il ancheteaza pe Petrica B., tatal fetei, care risca sa fie condamnat pentru incest. El are un comportament agresiv si a mai fost intemnitat. Oribila fapta a acestuia a socat familia care nu stie ce sa faca. Ionela a spus ca asa-zisul parinte a violat-o de nenumarate ori, prima data fiind in vara anului trecut, sub ochii fratelui de numai 3 ani.
Categorie articol: 

Comentarii