Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faraonul Stancu I își freacă barba mulțumit. Dar mizeria din Centru nu vrea s-o frece?

Nea’ Stancule, felicitări, bre! Am auzit că te-ai procopist! Păi la mai mare și, Cătăline, faci și tu o cinste la oameni? Nu mă, nu de băut, ci de cinstea de a-i onora cu un “Bună ziua”. A, nu?

Am mai spus-o și o repet. Cătălin Stancu este cea mai mare ciudățenie de pe scena politică brăileană. Omul ăsta n-are nicio treabă cu politica, în afară de faptul că este liderul spiritual al organizației USR Brăila. Dovada că, în continuare, numirile pe scaunele încălzite se fac tot pe criterii de neam prost, este ridicarea anonimului Stancu la rang de președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului. N-are rost să venim cu explicații ce presupune chestia asta stufoasă, e clar că n-a fost numit șef de secție. Evident, Stancu e pe dinafara sarcinilor, dar cu ce nu este Stancu pe dinafară?

Ca lider al USR Brăila, Stancu a făcut multe nimicuri pentru a promova partidul pe plan local. A reușit astfel performanța, deloc de neglijat, de a se umple de cacao la ultimile alegeri, obținând ceea ce a promovat, adică nimic. Nici măcar un taburet în administrația locală. Nici n-avea cum. Nu campanie ca la carte, nu mediatizare, parcă ar fi jucat la 6 din 49.

Comunicarea? Păi ar trebui să știe liderul USR ce scrie în DEX: “Înștiințare, știre, veste; raport, relație, legătură”. Acest prea plin de sine însuși, ignorantul Stancu, politician de carton, tratează societatea din care face parte cu o nesimțire greu de egalat, ba chiar imposibil. Masculul alpha al USR Brăila nu e în stare să zică două vorbe legate cu subiect și predicat brăilenilor, mai mult, din cauza mândriei ce i se scurge în barbă, nu vrea să răspundă la telefoane atunci când, în mod normal, persoană publică fiind, ar trebuie să răspundă și să mintă, ceva, acolo.

Peste toate astea, o altă dovadă că pe Stancu nu-l doare la gândire când vine vorba de bun simț este atitudinea zeflemistă față de oameni, ba chiar față de autorități. Are terenul ăla în buricul târgului, plin de gunoaie, de mizerii pe care nici în ziua de azi nu l-a curățat. Nici măcar după ce i s-a dat felia cu noua lui funcție, recent obținută. Dacă l-ar fi gâdilat puțin inteligența, ar fi trebuit a doua zi după numire, la prima oră, să-l vedem pe Stancu cu mătura în mână, că na, ar fi fost imaginea lui în joc, să-și curețe terenul de gunoaie. Proprietatea șefului USR din Centru e la fel ca ieri, ca alaltăieri, ca întotdeauna, o mizerie.

Concluzia, Stancu este așa cum este, greu de înțeles aș zice. Dar un lucru este clar: omul ăsta e într-un fel anume și fiecare poate trage în sinea lui propria concluzie. A mea este “așa teren, așa om”. (Cătălin, șefuțul sublim)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii