Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fara sali de sport si imagine nu puteam avea Campionat Mondial de Handbal

Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a declarat ca Romania a pierdut dreptul de organizare al CM de handbal masculin din 2009 deoarece nu are o imagine buna In strainatate, dar si din cauza absentei infrastructurii.
Din delegatia Romaniei, care a sustinut candidatura In Germania, pe 5 august, a facut parte si seful Cancelariei primului ministru, Aleodor Francu. Oficialul guvernamental a declarat ca delegatia Romaniei, care a concurat pentru organizarea CM din 2009, cu cele ale Cehiei, Greciei si Croatiei, a avut cea mai buna prezentare, dar si facilitati unice pe care urma sa le ofere echipelor participante la competitia de peste 3 ani.
Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a mai spus ca experienta din Germania i-a lasat un gust amar. "Ne-au laudat toti pentru prezentare, am fost aplaudati la final, dar cind a fost anuntata Croatia drept gazda a Mondialului din 2009, dupa trei runde votare, am simtit ca Imi cade tavanul In cap. Eram Increzatori ca avem toate sansele ca Romania sa primeasca acest drept, dar ne-am Inselat amarnic. Ne uitam unii la altii ca timpitii", a comentat Gatu.
In opinia lui Gatu, dar si a lui Aleodor Francu, membrii Comitetului Executiv au avut ca prim criteriu de votare infrastructura existenta In Romania. "Am Inteles ca Zagreb are trei sali, cu capacitati de 16.000, 10.000 si 8.000 de locuri. Noi am mers cu o sala In Bucuresti de 5.400 de locuri si promisiunea ca se va construi Inca una de 16.000 de locuri. Normal ca m-au Intrebat ce se Intimpla daca se schimba Guvernul. Le-am spus ca orice Guvern Isi respecta angajamentele. Nu stiu daca asta a fost de ajuns", a declarat seful Cancelariei primului ministru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii