Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Familiile defavorizate nu se grăbesc să ceară «tichetele de grădiniţă»

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a declarat într-o conferinţă de presă faptul că la nivelul oraşului s-au depus doar 51 de cereri pentru acordarea tichetelor de grădiniţă, în valoare de 50 lei. Situaţia a fost catalogată de către edil drept îngrijorătoare, pentru că ar trebui să fie depuse în jur de 2.000 de cereri, potrivit cifrelor pe care le deţine municipalitatea cu privire la familiile defavorizate care s-ar încadra pentru acest mic ajutor financiar din partea statului.
Simionescu a mai declarat că una din priorităţile pentru viitorul apropiat este aceea de a identifica minorii din statistici pentru care părinţii nu au depus cerere pentru tichetele de grădiniţă. De asemenea, va cere ajutorul instituţiilor competente pentru acest lucru. "Deocamdată, s-au depus 51 de cereri, pentru 53 de copii. Aşa că rămâne o întrebare foarte interesantă: unde sunt copiii? Asta va fi una din priorităţile pentru perioada următoare. Alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Poliţia Locală şi alte instituţii vom încerca să luăm legătura cu familiile. E o problemă faptul că s-au depus sub 100 de cereri. Noi avem în jur de 6.300 de copii care sunt de vârsta asta prevăzută în lege pentru acordarea tichetelor. În grădiniţe sunt aproximativ 4.100 de minori, asta înseamnă că îmi lipsesc 2.200 de copii. Nu pot fi toţi plecaţi în străinătate cu părinţii", a spus primarul municipiului.
Reamintim că Guvernul a hotărât recent ca familiile defavorizate cu copii de grădiniţă să primească, lunar, tichete în valoare de 50 lei. Acestea pot fi cheltuite doar pe îmbrăcăminte şi încălţăminte, rechizite şi hrană. Perioada de acordare a tichetelor este septembrie - iunie, cu condiţia ca minorul să nu aibă absenţe la grădiniţă.

 
Categorie articol: 

Comentarii