Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Familii sarace sprijinite de fundatii brailene

Consiliul Comunitar Consultativ reunit la sediul societatii "Braicar", in aceasta saptamina, a dezbatut situatia mai multor familii sarace din Braila. La discutii au fost prezenti asistenti sociali de la Directia de Asistenta Sociala, ai fundatiilor brailene "Euro 21" si "Lumina" si ai Autoritatii de Sanatate Publica. Marii absenti au fost reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca si cei ai Consiliului Local Municipal.
Fundatia "Euro 21" a decis sa o sprijine pe Elvira Gradinaru, pensionara pe caz de boala, care il creste pe nepotelul sau, Alexandru Georgian Mucea, de 8 ani, care invata foarte bine, obtinind rezultate deosebite la olimpiade. Mama copilului a decedat in 2005, tatal sau platindu-i pensie alimentara. "Situatia materiala a familiei este modesta. S-a constatat lipsa rechizitelor scolare, precum si a articolelor de imbracaminte", a precizat Anisoara Satnoianu, presedinte al Consiliului Comunitar Consultativ.
Un alt caz discutat a fost cel al Ionelei Muresanu, in virsta de 29 de ani, fara ocupatie, care creste 2 baieti, de 7, respectiv 9 ani. Ambii merg la scoala. Mama a absolvit un curs de cofetar - patiser si a lucrat pentru o perioada la o spalatorie. "De la sfirsitul lunii august 2006, copiii se afla la Fundatia "Surorile Clarise ale Sfintului Sacrament". Perioada de institutionalizare a copiilor la fundatie a fost conditionata de obtinerea de catre mama a unei locuinte sociale. Avind in vedere ca prioritatea a fost constituita de categoria fostilor chiriasi din casele nationalizate si revendicate, Ionela Muresanu nu a obtinut nici acum locuinta sociala", a precizat Mariana Otelea, inspector principal protectia copilului in cadrul Directiei de Asistenta Sociala. Mama manifesta interes fata de copii si nu exista pericolul abandonului. Ionela Muresanu a fost la rindul ei crescuta in casele de copii. A locuit intr-o perioada si in adapostul pentru victimele violentei in familie de la Fundatia "Lumina", deoarece atit ea, cit si micutii au fost batuti si alungati. Fundatia "Surorile Clarise ale Sfintului Sacrament" poate acorda sprijin temporar familiilor aflate in nevoie. Si Maria Jerlaianu, presedinta Fundatiei "Lumina", a spus ca accentul trebuie pus pe reintegrarea pe piata muncii a familiilor care se confrunta cu probleme materiale. De altfel, angajatorii braileni din constructii, alimentatie si confectii se confrunta cu un mare deficit de forta de munca. Daca in domeniul confectiilor, salariatele lucreaza cu salariul minim pe economie plus tichete de masa, in constructii cuantumul salariilor este mai mare. In plus, agentii economici accepta sa-i califice la locul de munca pe cei interesati.
Categorie articol: 

Comentarii