Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Familia Zoo Brăila s-a mărit cu o barză

• pasărea a fost găsită rătăcind într-o scară de bloc din Radu Negru • nu este rănită şi nici nu este suspectă de vreun virus, aşa că va fi păstrată la Grădina Zoologică

 

Familia vieţuitoarelor de la Grădina Zoologică Brăila s-a mărit. De data aceasta barza n-a mai adus niciun pui, ci chiar ea s-a alăturat zecilor de animale şi păsări de la marginea municipiului. Cum a ajuns acolo? Ne-au povestit chiar angajaţii grădinii. Ei au fost solicitaţi, joi dimineaţă, de către câţiva locatari din cartierul Radu Negru. Motivul a fost o barză aflată într-o scară de bloc, ce părea rătăcită şi nu mai găsea ieşirea din imobil. Salariaţii Zoo au intervenit şi au scos barza din scara blocului, apoi au luat-o cu ei la Grădină. A fost examinată medical, iar pasărea pare sănătoasă tun. Vârsta ei a fost estimată la 5 luni.

Va mai sta o perioadă în carantină, aşa cum presupun protocoalele, iar dacă totul va fi în regulă, aceasta se va alătura celorlalte patru berze pe care le are Zoo în prezent. Trebuie precizat că şi acestea din urmă, la fel ca şi cea de joi, au fost “adoptate”: fie au fost aduse de oameni pentru că erau rănite ori de alte autorităţi locale.

Ultima oară când Grădina Zoologică a “adoptat” un animal a fost în cursul lunii iunie. Un pui de căprioară speriat şi pierdut de mama sa a fost găsit de reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Brăila, în pădure. Puiul s-a integrat foarte bine în noul colectiv şi se joacă toată ziua cu fraţii “vitregi”.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii