Mergi la conţinutul principal

Familia Pârvu continuă lupta cu procurorii bucureşteni

"Lupta" pentru dreptate în cazul Pârvu este departe de a se fi încheiat. După ce în luna noiembrie Parchetul de pe lângă Înalta Curte l-a scos din nou de sub urmărire penală pe ofiţerul care l-a împuşcat mortal pe Sorin Pârvu, în urmă cu patru ani, tatăl acestuia s-a adresat instanţei. Acesta a făcut plângere împotriva rezoluţiei de netrimitere în judecată a lui Georgian Dragomir la Curtea de Apel Galaţi, judecătorii urmând să se pronunţe la termenul din 5 februarie. În decembrie 2011, aceeaşi instanţă a admis plângerea familiei Pârvu şi a dispus redeschiderea urmăririi penale faţă de ofiţerul IGPR pentru omor deosebit de grav. Rămâne de văzut dacă şi acum judecătorii gălăţeni vor da sau nu dreptate părinţilor tânărului care a murit nevinovat, după ce a primit un glonţ în ceafă, deşi nu el era cel căutat de poliţişti. "Am făcut plângere la Galaţi, judecătorii au dat termen pe 5 februarie, până atunci trebuie să ne pregătim apărarea împreună cu avocatul. Practic, acum o să mă duc şi o să mă judec cu procurorul de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte, nu ştiu care va fi decizia judecătorilor. Acel poliţist mi-a împuşcat băiatul, trebuie să plătească pentru fapta comisă. Copilul meu nu avea de unde să ştie că sunt poliţişti cei care au coborât din maşini, nu erau îmbrăcaţi în uniformă. Ce om care vede poliţia fuge dacă ştie că este nevinovat!? Poliţistul l-a împuşcat, deşi Sorin nu a încercat să fugă, dar s-a speriat, normal. Că l-au urmărit pe Giuliano, dar nu vezi că este altcineva!? Aştept acum să văd care va fi decizia judecătorilor, să vedem dacă se dă hotărârea pe loc sau se mai amână. Îmi este şi frică, mă aştept ca şi judecătorii să fie de acord cu procurorul. Oricum la început erau acuzaţi şi ceilalţi poliţişti, ca şi complici ai lui Georgian Dragomir, însă în final a rămas doar el, toţi ceilalţi apar ca martori", ne-a declarat Ionel Pârvu. 

În 2011, judecătorii CA Galaţi au stabilit că în dosarul Pârvu sunt câteva aspecte neelucidate, respectiv mâna cu care poliţistul bucureştean l-a împuşcat pe Sorin, intensitatea coliziunilor dintre maşini, dotarea autoturismului condus de victimă cu mecanism de închidere automată a uşilor sau nu, motiv pentru care dosarul a fost retrimis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. După aproape doi ani, procurorul care s-a ocupat de caz a ajuns la aceeaşi concluzie ca şi cel care a dat rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale faţă de poliţistul IGPR, în vara lui 2011: poliţistul nu a avut intenţia de a-l ucide pe Pârvu Sorin, apăsarea trăgaciului producându-se ca urmare a gestului reflex de strângere cu mâna a mânerului pistolului. Procurorul a stabilit că ofiţerul a tras cu mâna stângă şi că autoturismul "Ford Mondeo" condus de victimă nu era dotat cu închidere centralizată a uşilor şi nu era echipat cu mecanism de siguranţă pentru blocarea uşilor.
Sorin Pârvu a fost împuşcat de poliţişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), pe 26 septembrie 2009, în timpul unei misiuni secrete de capturare a unui brăilean urmărit internaţional pentru un omor comis în Italia, respectiv Giulian Dumitraşcu (33 de ani), care se bucură încă de libertate. Oamenii legii au blocat în trafic autoturismul în care se afla Sorin Pârvu, având informaţii că acesta era folosit şi de urmărit. Poliţiştii, îmbrăcaţi în civil şi cu cagule pe faţă, au coborât din maşini cu pistoalele în mână, apoi au deschis focul. Sorin Pârvu a fost împuşcat în ceafă, ceea ce i-a fost fatal. A murit pe 27 septembrie, în spitalul din Galaţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro