Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Falsificator braşovean, prins în flagrant la Brăila

* angajatul societăţii şi-a dat seama că seria cărţii de identitate a individul nu este reală şi a anunţat poliţia * asupra bărbatului au fost găsite alte 43 de cărţi de identitate şi 35 de contracte falsificate de vânzare-cumpărare ale unor imobile * braşoveanul este dat în urmărire naţională şi internaţională de poliţiştii sibieni tot pentru înşelăciune * de asemenea, Judecătoria Braşov are emis pe numele lui un mandat de 3 ani închisoare pentru falsificare de bani

Un braşovean de 31 de ani, urmărit naţional şi internaţional pentru înşelăciune, fals în acte şi falsificator de bani a fost prins în flagrant într-un magazin din Brăila. Braşoveanul încerca să folosească acte false pentru a achiziţiona un telefon mobil cu abonament. În urma cercetărilor efectuate, a ieşit la iveală faptul că individul era dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, întrucât păcălise mai multe bănci pentru a obţine credite bancare pe baza unor acte falsificate.
0219fals1Astfel, în ziua de 16 octombrie, în jurul orei 15.00, Radu Turlacu s-a prezentat la magazinul "Germanos" din incinta hypermarketului "Carrefour" şi a încercat să încheie un contract pentru un abonament Cosmote, urmând să îi dea şi un telefon mobil. Braşoveanul a prezentat o carte de identitate şi un contract de proprietate imobil falsificate, sperând că nimeni nu îşi va da seama. Lucrătorul de la firma respectivă a "mirosit" că ceva este în neregulă, întrucât actul de identitate avea seria "BR" în condiţiile în care pentru Brăila seria cărţilor de identitate este "XR". La faţa locului au fost chemaţi imediat poliţiştii care l-au prins în flagrant pe ţepar, în timp ce el aştepta liniştit să i se întocmească contractul pentru abonament. În urma percheziţiei corporale sumare, asupra braşoveanului au fost găsite alte 43 de cărţi de identitate falsificate şi 35 de contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, de asemenea, falsificate. "Extinzând cercetările, poliţiştii brăileni au stabilit că, în aceeaşi zi, bărbatul reuşise să înşele angajata altei societăţi comerciale de profil, achiziţionând cu acte false un telefon mobil în valoare de 540 de lei. Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, subinspector Jenel Şogor. Mai mult, poliţiştii brăileni au constatat că Radu Turlacu a mai avut de-a face cu legea, fiind dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional de Inspectoratul de Politie al Judeţului Sibiu, din data de 20 ianuarie 2009. Individul este acuzat că împreună cu alte persoane, a constituit un grup infracţional cu scopul inducerii în eroare a funcţionarilor mai multor bănci, obţinând credite bancare pe baza unor documentaţii falsificate, producând astfel un prejudiciu total de 60.000 de lei. De asemenea, la data de 13 aprilie, Judecătoria Braşov, a emis pe numele lui un mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de monedă. Poliţiştii brăileni i-au întocmit bărbatului de 31 de ani dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, înşelăciune şi tentativă la înşelăciune. Radu Turlacu a fost reţinut pe ordonanţă şi apoi prezentat instanţei de judecată, pe numele lui fiind emis mandat de arestare preventivă pentru primele 29 de zile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii