Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

False produse Armani, Adidas, Nike, Calvin Klein, Gucci, la un stand în “Eurostil”

procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a unei comerciante care scosese la vânzare tricouri, trening-uri şi încălţăminte de firmă era doar numele firmei pe produse, însă, în realitate, acestea nu aveau nimic de-a face cu marca originală

 

Vânzătoare de produse contrafăcute, care avea un magazin în Complex Comercial “Eurostil”, în faţa instanţei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatei Ionela D. pentru infracţiunea de “punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”. În magazinul din “Eurostil”, inculpata avea tricouri, trening-uri şi încălţăminte din mărcile Armani, Adidas, Nike, numai că produsele erau contrafăcute. În realitate, acestea purtau doar marca de renume, iar cumpărătorii erau convinşi că hainele şi încălţămintea sunt de firmă. Anchetatorii au descoperit însă altceva.

După cum se arată în rechizitoriul Parchetului, la data de 22 martie 2014, agenţi de la Poliţia Municipiului au efectuat unele verificări la “Eurostil” şi au verificat produsele oferite spre vânzare de societatea administrată de Ionela D.

 Au fost identificate 10 malete cu însemnele mărcii “Adidas”, 3 malete Nike, alte tricouri “Giorgio Armani”, plus hanorace şi veste sport marca “Adidas”. După cum arată anchetatorii, la magazinul respectiv s-au găsit 59 de costume de trening cu însemne ale mărcii “Adidas”, plus costume cu însemnele mărcii “Lacoste”. În plus, au fost găsite 13 perechi de pantofi “Nike”, o pereche marca “Puma”, ghete sport “Adidas”, “Nike” sau “Tommy Hilfiger”. La un singur stand, erau 77 costume de trening bărbăteşti cu însemne “Adidas” şi 37 costume de trening de damă, plus 28 costume de trening Nike. Lista este însă mult mai lungă.

La data de 3 aprilie 2014, poliţiştii au efectuat alte controale la Complex “Eurostil” şi au găsit din nou produse contrafăcute la firma administrată de Ionela D. Teancul de tricouri, treninguri, adidaşi de “firmă” era la fel de mare. S-au găsit şi blugi şi pantaloni din mărcile “Armani”, “Chanel”, “Gucci”, sau “Dolce&Gabana”. La data de 17 iunie, poliţiştii au mers din nou în control la firma respectivă, iar produsele contrafăcute erau în continuare scoase la vânzare, fără vreo jenă. Un alt control s-a efectuat în data de 5 decembrie 2014, iar poliţiştii au găsit din nou marfă “de firmă”. Au mai urmat controale şi în anul 2015. S-au găsit şi poşete care purtau numele unor mărci de firmă (Calvin Klein, Gucci, Louis Vuitton), însă în realitate acestea erau dosar nişte “fake-uri”.

Prin adrese transmise de firmele reprezentative din Bucureşti, reprezentante ale companiilor Gucci, Lacoste, Adidas, Armani, Hugo Boss etc, s-a arătat faptul că produsele care erau comercializate de firma din Brăila erau contrafăcute, deşi purtau însemnele specifice, nefiind puse în circulaţie de către sau cu acordul titularului de marcă. S-a dispus confiscarea produselor contrafăcute de la Societatea “Giurdocs” care avea puncte de lucru în Complex “Eurostil”.

Din declaraţiile administratorei firmei a reieşit că aceasta ar fi cumpărat marfa de la diferite societăţi din Complexul Dragonul Roşu Bucureşti. S-a constatat că bunurile în cauză nu sunt produse originale, nefiind achiziţionate de la dealeri autorizaţi. Inculpata nu a recunoscut comiterea faptelor, menţionând că nu a cunoscut caracterul contrafăcut al produselor pe care le comercializa la punctele de lucru ale societăţii.

După ce în cauză s-a dispus trimiterea în judecată, dosarul a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii