Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Falşi comisari ANPC fac controale ilegale, dau amenzi şi dispar cu banii

• potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), falşii comisari “desfăşoară activităţi ilegale de control, prin utilizarea unor legitimaţii asemănătoare cu cele oficiale” • totodată, aceştia solicită achitarea unor amenzi în numerar  • ANPC îndeamnă operatorii economici să anunţe poliţia în cazul în care sunt victime ale unor tentative de control venite din partea falşilor comisari

 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) avertizează operatorii economici din toată ţara în legătură cu existenţa unor persoane dubioase care pretind că sunt, culmea, comisari ai ANPC sau CJPC (Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor) şi care, sub pretextul unor presupuse nereguli depistate, solicită plata unor amenzi. Cash!

“Au apărut informaţii că falşi comisari ANPC au desfăşurat astfel de activităţi ilegale de control, prin utilizarea unor legitimaţii asemănătoare cu cele oficiale. ANPC vă reaminteşte faptul că niciodată comisarii Autorităţii nu solicită operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi, după terminarea controlului. În cazul aplicării de sancţiuni contravenţionale, acestea se achită la Trezorerie şi nu comisarilor ANPC aflaţi în control. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor va primi doar copia chitanţei de vărsământ”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vinerea trecută şi citat de Mediafax.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) menţionează, totodată, că membrii organizaţiilor neguvernamentale din domeniul protecţiei consumatorilor nu au drept de control.

“Ei au dreptul de a informa opinia publică asupra deficienţelor de calitate ale produselor şi serviciilor şi asupra consecinţelor vătămătoare ale acestora pentru consumatori sau de a iniţia acţiuni în justiţie pentru apărarea drepturilor şi intereselor consumatorilor”, se mai precizează în comunicatul ANPC.    

Aşa stând lucrurile, pentru a preveni viitoare încălcări ale legii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor atrage atenţia operatorilor economici din toată ţara să solicite în mod expres ordinul de serviciu în baza căruia se face controlul, să verifice legitimaţiile comisarilor care vin în control şi să anunţe imediat poliţia, în cazul în care sunt victimele unei tentative de control venite din partea unor persoane neautorizate. 

 
Categorie articol: 

Comentarii