Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Facilitati acordate la privatizarea societatilor din portofoliul AVAS

Consiliul Concurentei a autorizat, zilele trecute, schema de ajutor de stat referitoare la facilitatile acordate la privatizarea societatilor comerciale mici si mijlocii, aflate In portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Asta, in contextul in care, in aceasta perioada, sint in plina derulare negocierile intre autoritate si o firma bucuresteana pentru vinzarea pachetului majoritar de actiuni la societatea "Laminorul" Braila. Chiar daca AVAS nu a facut nominalizari de societati care ar urma sa beneficieze de facilitatile incluse in shema de ajutor de stat, surse din cadrul autoritatii nu au exclus posibilitatea ca firma braileana sa faca parte dintre acestea.
"AVAS a notificat Consiliul Concurentei asupra "Procedurii privind aplicarea schemei de ajutor de stat referitoare la facilitatile acordate la privatizarea societatilor comerciale mici si mijlocii", aflate In portofoliul sau. Ulterior autorizarii acestei proceduri, AVAS va aloca fondurile prevazute In buget catre societatile comerciale care se Incadreaza In Procedura", a transmis oficial raspuns AVAS.
De asemenea, in acelasi raspuns, autoritatea a precizat ca vor beneficia de alocari de ajutor de stat 35 de intreprinderi mici si mijlocii, bugetul prevazut fiind de 203 milioane RON, iar perioada de aplicare 2006-2008.
La rindul sau, intr-un comunicat de presa, Consiliul Concurentei a explicat ca obiectivul acestei scheme este sprijinirea societatilor care vor intra in schema de ajutor de stat in vederea reorganizarii activitatii pe baza unui plan de restructurare care sa asigure reinstaurarea viabilitatii pe termen lung si ca sprijinul din partea statului va fi acordat la privatizarea societatilor. In plus, in materialul de presa se subliniaza ca societatile beneficiare de alocari de ajutor de stat in cadrul schemei sint obligate sa implementeze in totalitate planul de restructurare asumat.
Important de subliniat este ca in portofoliul AVAS, la acest moment, figureaza doar 9 societati comerciale din Braila: "Agromec Marasu", "Alimentara 90", "Atlas", "Cerealcom", "Combimix" (societate radiata conform ONRC), "Concivia", "Laminorul" si "Mecon" (societate in lichidare conform ONRC).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii