Mergi la conţinutul principal

Facebook, profit peste așteptări. Cum evoluează numărul utilizatorilor

Facebook a ratat estimările referitoare la creşterea trimestrială a numărului de utilizatori şi a veniturilor, dar a raportat un profit peste aşteptări, pe fondul eforturilor de a-şi reveni după scandalurile legate de confidenţialitate, arată datele publicate marţi de companie, transmite Reuters.

 

Acţiunile Facebook au scăzut cu până la 5,2%, la 138,65 dolari pe unitate, imediat după anunţarea rezultatelor, dar au inversat declinul şi au crescut cu circa 3% în urma conferinţei cu investitorii, la care directorul financiar David Wehner a prezentat estimări uşor peste aşteptările analiştilor.

Acesta a prognozat o creştere de o singură cifră, de nivel mediu, a veniturilor, comparativ cu trimestrul al treilea, aceasta fiind uşor mai bună faţă de previziunea făcută acum trei luni.

Directorul a explicat că creşterea este alimentată de servicii care aduc Facebook mai puţini bani, că măsurile pentru confidenţialitatea datelor măresc costurile şi că Facebook se concentrează pe Stories, ceea ce reduce opportunităţile pentru impresii. Aceiaşi factori vor limita avansul veniturilor şi în 2019, a precizat el.

Profitul net atribuibil acţionarilor Facebook a crescut la 5,14 miliarde de dolari, respectiv la 1,76 dolari pe unitate, în trimestrul trei încheiat pe 30 septembrie, de la 4,7 miliarde de dolari, sau 1,59 dolari pe unitate, cu un an în urmă.

Analiştii anticipau un profit de 1,48 de dolari pe unitate, potrivit datelor firmei Refinitiv.

Numărul de utilizatori lunari activi a fost de 2,27 de miliarde de persoane, sub nivelul de 2,29 de miliarde estimat de analişti.

Încetinirea creşterii după ani de zile de rezultate incredibile a fost un motiv important de  îngrijorare, iar creşterea slabă a numărului de utilizatori lunari amplifică această temere. Compania a avertizat că creşterea profitului şi a veniturilor ar putea fi cea mai slabă din ultimii ani.

Veniturile totale au  urcat cu 33%, la 13,73 de miliarde de dolari, ratând la rândul său estimările analiştilor, de 13,78 de miliarde de dolari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro