Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faceţi cunoştinţă cu cel mai prost hoţ din Brăila

Nu toată lumea poate să fie hoţ. Uitaţi-vă la Dragnea, de exemplu. Trebuie să ai stăpânire de sine, să fii capabil să te descurci în situaţiile limită, să iei decizii într-o fracţiune de secundă şi să poţi minţi la fel cum respiri.

Brăila a avut hoţi pricepuţi - vă salut, domnu’ Stancu! -, însă iată că şi la acest capitol am ajuns de râsul lumii. E limpede că Brăila a fost secătuită de resursă umană inclusiv în branşa hoţilor, nu numai a inginerilor, a IT-iştilor, a meseriaşilor. Practic, dacă ai nevoie de cineva să fure ceva, nu ai la cine să apelezi în Brăila asta. Mă rog, or mai fi câţiva hoţi adevăraţi în cadrul Primăriei Brăila, dar ăia joacă în altă ligă, probabil că se dau jos din pat numai pentru sume de la 100.000 de euro în sus.

Aşa s-a ajuns la situaţia deranjantă în care hoţii care se mai încumetă să fure în Brăila să sfârşească precum în scenetele comice din Stan şi Bran. Este şi cazul acelui brăilean care, în noaptea de sâmbătă spre duminică (20/21 octombrie 2018) s-a cocoţat pe o ţeavă de gaze, la ora 4 dimineaţa, şi a pătruns în apartamentul în care locuiau două femei - mamă şi fiică.

Ştiţi ce a furat acest hoţ, care a părăsit în fugă locul faptei după ce proprietara s-a trezit şi a început să strige după ajutor? O trusă de machiaj – atât a furat probabil cel mai prost hoţ din Brăila. Mai rău este însă că acest hoţ a fost surprins de camerele de luat vederi amplasate pe un bloc alăturat. Proprietarul apartamentului dotat cu camere de supraveghere a văzut „pe bandă” momentul în care hoţul a intrat peste cele două vecine ale lui şi a informat publicaţia Obiectiv – Vocea Brăilei că dacă poliţia nu îl va prinde pe făptaş, va face publice imaginile.

Aşadar, avem de a face cu un hoţ prost din următoarele motive. 1) Nu s-a documentat în prealabil la faţa locului ca să vadă că apartamentul vizat este în vizorul unor camere de luat vederi şi astfel el va ajunge să joace „în filme”, şi 2) Toată prada lui pentru care riscă 7 ani de puşcărie, cât este pedeapsa maximă pentru furt calificat (căci a fost săvârşit pe timpul nopţii) este o trusă de machiaj.

Cum ziceam, pe vremuri Brăila a avut hoţi destoinici, care nu se făceau de râs cu o trusă de machiaj. Am avut hoţi care au reuşit să facă dispărute nu mai puţin de 5 milioane de euro (reabilitarea b-dlui Dorobanţi) doar trăgând un fum dintr-o ţigară - ce mai faceţi, domnu’ Fudulaiche?

Brăila de astăzi nu mai are nici hoţi capabili să îşi arate măiestria. De furat se fură în continuare, nimic de zis, numai că se face la modul rudimentar, aproape scandalos de prost, aş zice. (Hoţul Neprins)
Categorie articol: 

Comentarii