Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fabrica de Celuloza ar putea fi repornita catre finele acestei luni

Organizatia sindicala a SC "Celhart Donaris" este de parere ca, in actualul ritm de aprovizionare cu materie prima - lemn, activitatea de producere a celulozei in fabrica va fi reluata in a doua jumatate a acestei luni. "Important de subliniat este ca, de mai bine de o luna de zile, salariatii Fabricii de Celuloza au fost rechemati la lucru in societate, chiar daca activitatea de productie a sectiei nu a fost reluata, executind diverse lucrari de intretinere, reparatii, situatie in care nu mai sint tinuti acasa cu salariul minim pe economie", ne-a declarat liderul organizatiei, Aurel Dumitras. Legat de activitatea de productie a Fabricii de Hirtie, sursa citata a explicat ca, dupa lichidarea stocului propriu de celuloza, sectia lucreaza cu celuloza din import.
In anul 2004, SC "Celhart Donaris" a inregistrat venituri din activitatea de exploatare in suma de 892,4 miliarde lei si cheltuieli la acelasi capitol de 853 miliarde lei de unde a rezultat un profit net de 23 miliarde lei. Anul trecut societatea a produs 16.000 t de hirtie si 33.000 t de celuloza.
Reamintim ca din cauza lipsei materiei prime, Fabrica de Celuloza a unitatii brailene este inchisa de aproape patru luni, salariatii sectiei fiind trimisi acasa beneficiind de salariul minim pe economie achitat de catre angajator, in conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca pe unitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii