Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fațada unei clădiri de pe Str. Mihai Eminescu s-a prăvălit pe trotuar

* imobilul îi aparține afaceristului brăilean Gheorghe Puscașu, proprietar al unei firme de construcții * acesta a fost amendat în primăvară pentru că nu a luat măsuri de consolidare a fațadei respective * Pușcașu s-a plâns atunci că nu poate interveni deoarece nu primește aviz de la Direcția de Cultură, respectiv autorizație de construcție de la Primărie * incidentul din seara zilei de duminică nu s-a soldat cu victime * martorii spun că, cu doar câteva secunde înainte ca zidul de cărămizi să se prăbușească, prin dreptul clădirii a trecut un bărbat cu un copil aflat în cărucior

 

Inevitabilul s-a produs, duminică seară, în jurul orei 17.00, când partea superioară a fațadei imobilului de pe Str.Mihai Eminescu, nr. 44, s-a prăbușit peste trotuar și carosabil. Din fericire, nu a fost prins nimeni sub dărâmături. Martori oculari ne-au relatat că un bărbat cu un copil mic aflat în cărucior a trecut prin zonă cu doar câteva secunde înainte ca zidul să cadă pe trotuar. 

 

După cum v-a mai informat cotidianul nostru în urmă cu câteva luni, clădirea respectivă, situată vizavi de sediul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare Fond Locativ şi Cimitire (SUPAFLC), îi aparține firmei “Venta Prodcom” SRL controlată de afaceristul brăilean Gheorghe Puşcaşu. Firma în cauză a fost amendată de Poliţia Locală de mai multe ori, în perioada 2017 - 2018, cu sume modice, de maxim 200 lei, prevăzute într-o hotărâre de Consiliu Local, pentru că nu a luat măsuri de consolidare şi restaurare a faţadei degradate. Astă primăvară, Gheorghe Puşcaşu, care mai administrează şi firma de construcţii “P&G Construct” SRL, a reacţionat faţă de aceste amenzi repetate. Acesta afirma că are intenţia de a repara faţada, însă nu ar fi fost lăsat de autorităţile locale, care nu vor să-i dea autorizaţie de construcţie, nici măcar în regim de urgenţă. Primăria ne-a informat la vremea respectivă că autorizația nu se poate elibera deoarece proprietarul clădirii nu a primit aviz de la Direcția pentru Cultură, ca să poată interveni asupra fațadei. Până la urmă, la începutul verii, Gheorghe Pușcașu a acoperit fațada degradată cu o plasă verde, spunând că va face consolidarea imediat ce va primi autorizațiile necesare. Până la această dată, clădirea a rămas în același stadiu, astfel că până la urmă o parte din zidul exterior a cedat și s-a prăbușit.

 

La scurt timp după producerea incidentului, Gheorghe Pușcașu a fost văzut la fața locului degajând, împreună cu doi angajați, molozul și resturile de la etajul clădirii. Reprezentanții Poliției Locale aflați în zonă ne-au spus că acesta ar fi primit de câteva luni toate autorizațiile necesare, dar cu toate astea nu a început operațiunea de consolidare a fațadei. Vom reveni.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii