Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fără reorganizare administrativă, România va avea dificultăţi în a accesa fonduri europene

"Actualele judeţe nu fac faţă provocărilor din Europa secolului actual, pentru a aduce bani europeni şi pentru a avea politici coerente în ceea ce priveşte investiţiile care trebuie realizate", a spus Boc, subliniind faptul că actuala organizare datează din 1968.
Premierul a explicat că reorganizarea va ajuta la atragerea fondurilor europene şi va creşte autonomia locală, astfel încât cetăţeanul va avea "administraţia mai aproape de el". Astfel, multe decizii care acum se iau la nivelul Consiliului Judeţean vor fi luate în noua formulă de către primării, iar Consiliile vor rămâne active în zona de dezvoltare regională şi absorbţie a fondurilor pe domenii precum investiţiile, infrastructura şi mediul.
"Dacă nu facem această reformă (...) România îşi diminuează serios şansele ca din 2013 să mai aducă bani europeni", a spus Boc.
Conducerea democrat-liberală a decis să înceapă în coaliţie demersurile pentru elaborarea unui proiect de act normativ prin care să fie adoptată o nouă organizare administrativ-teritorială a ţării.
Biroul Permanent Naţional al PDL a luat luni în discuţie problema revizuirii Constituţiei şi schimbarea organizării administrative a României. "Având în vedere că avem o organizare administrativ-teritorială din 1968, iar România are ca prioritate absorbţia fondurilor europene, descentralizarea, apropierea administraţiei de către cetăţean, transparenţa cheltuirii banului, s-a decis mandatarea conducerii PDL pentru a purta discuţii cu partidele din coaliţie privind forma de organizare a României pe criteriul de eficienţă, de apropiere de cetăţean", a declarat prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.
Categorie articol: 

Comentarii