Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fără permis, la volanul unui Duster furat de la paznicul Liceului “Nicolae Iorga”

• Dan Marius Şchiaua a fost trimis în judecată pentru furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis • în iulie 2016, tânărul cu antecedente penale a sustras Dacia Duster aparţinând unui angajat al Liceului “Nicolae Iorga”, ca să se plimbe prin oraş • autoturismul era parcat în faţa liceului, pe strada Radu S. Campiniu • Şchiaua era însoţit de un minor de 17 ani, care “a stat de şase”

 

Procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, i-a trimis în judecată pe inculpaţii Dan Marius Şchiaua (19 ani) şi Cristian-Florentin P. (17 ani la data săvârşirii faptei), cercetaţi pentru furt calificat în scop de folosinţă şi conducere fără permis (Şchiaua), respectiv complicitate la furt calificat în scop de folosinţă.

Potrivit anchetatorilor, în ziua de 5 iulie 2016, brăileanul Cristian B. şi-a parcat autoturismul Dacia Duster în faţa locului de muncă, respectiv Liceul “Nicolae Iorga”, unde lucrează ca paznic. Acesta a închis portierele, dar fără să le asigure, şi a lăsat cheia în contact, crezând că, aflându-se în zona centrală a oraşului, maşina sa va fi în siguranţă. În jurul orei 22:50, când a revenit la autoturism, Cristian B. a constatat cu stupoare că acesta lipsea din locul unde fusese staţionat şi s-a adresat poliţiei.

În seara zilei următoare (6 iulie 2016), la ora 23:30, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila a observat autoturismul Dacia Duster reclamat ca fiind sustras în zona intersecţiei Şcolilor cu Frumoasei, şi l-a oprit pentru verificări. La volan se afla Dan Marius Şchiaua, iar pe bancheta din dreapta faţă minorul Cristian-Florentin P.

“Cu privire la faptele reţinute în sarcina sa, inculpatul P. Cristian-Florentin a declarat că, în seara zilei de 5 iulie 2016, se deplasa împreună cu prietenul său, Şchiaua Dan Marius, pe strada Radu S. Campiniu, observând în faţa Liceului “Nicolae Iorga” un autoturism Dacia Duster parcat. Şchiaua a observat că în interior pâlpâie un led şi i-a cerut amicului său să supravegheze atent zona. Şchiaua a deschis apoi portiera faţă stânga, a pătruns în interior şi a ieşit după câteva secunde, având asupra sa o cheie”, precizează procurorul de caz.

După ce a pus autoturismul în mişcare, tânărul de 19 ani l-a condus pe mai multe străzi din municipiul Brăila. A fost depistat în noaptea de 6/7 iulie 2016, de o patrulă de poliţie, care a restituit maşina furată proprietarului. Dan Marius Şchiaua a mai fost anchetat pentru infracţiuni similare, precizează anchetatorii. În ziua de 7 iulie 2016, a fost reţinut 24 de ore, pe ordonanţă, împreună cu amicul său Cristian-Florentin P., iar ulterior a fost cercetat sub control judiciar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii